‘Meer Android-gebruikers stappen over op iPhone 5C en iPhone 5S’
Roel van Hout

Op basis van een steekproef stelt onderzoeksbureau CIRP dat er dit jaar meer Android-gebruikers zijn overgestapt op de nieuwe iPhones dan vorig jaar.

Lekker moeilijk, zul je denken: Apple ging dit jaar de concurrentie te lijf met niet één, maar met maar liefst twee nieuwe toestellen. Dat lijkt in ieder geval zijn vruchten te hebben afgeworpen: volgens een klein onderzoekje van Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), een bureau dat marktonderzoek doet, had 20 procent van de huidige iPhone 5C en iPhone 5S bezitters hiervoor een Android-toestel.

In vergelijking met vorig jaar is er sprake van een lichte toename: toen stapte volgens een vergelijkbaar onderzoek van CIRP 16 procent over van Android naar de iPhone 5.

iPhone 5C en iPhone 5S

iPhone 5C en iPhone 5S sneller verkrijgbaar

Het is natuurlijk altijd de vraag hoe serieus je dergelijke onderzoeken moet nemen, aangezien het slechts een kleine steekproef betreft. In ieder geval is het altijd leuk om te lezen dat het iPhone-gebruik toeneemt.

De iPhone 5C en iPhone 5S zijn sinds enkele weken ook in Nederland verkrijgbaar. Bovendien neemt de iPhone 5S levertijd sinds deze week af. Waar kun je het beste gaan kopen? We zetten de beste aanbiedingen voor je op een rijtje! Kijk op onze speciale pagina’s waar de iPhone 5C en de iPhone 5S het goedkoopst zijn!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.