Getest: de Media Markt Altijd Aan schermreparatieservice (ADV)

Redactie
6 januari 2016, 12:48
3 min leestijd

Eind november zochten wij drie ongelukkigen met een kapot iPhone-scherm om de Media Markt Altijd Aan schermreparatieservice te testen. Winnaars Mees, Chantal en Richard delen hun ervaringen.

Media Markt Altijd Aan schermreparatieservice

Richard genoot van een ritje in een achtbaan in Bobbejaanland, maar was vergeten dat zijn iPhone 6 Plus in zijn kontzak zat. Chantals iPhone werd gestolen, vervolgens liet ze haar reservetoestel op de grond vallen. Gevolg: scherm én homebutton kapot. En Mees liet zijn telefoon op school vallen nadat iemand tegen hem aan was gebotst. Ondanks dat zijn iPhone in stukjes op de grond lag, liep de ‘dader’ gewoon door. Ongelukjes kunnen overal gebeuren en daarom biedt Media Markt de Altijd Aan schermreparatieservice aan, waarbij iPhone-bezitters hun gebarsten scherm kunnen laten repareren.

altijd aan

De Altijd Aan schermreparatie is er voor iPhone-bezitters met een iPhone 4, 4S, 5, 5S, 5C, 6 en 6 Plus. De prijzen beginnen bij 69 euro of meer (afhankelijk van het model). Je hoeft niet bang te zijn dat je dan je toestel een week of langer kwijt bent, want het display wordt gemaakt terwijl je wacht. Mees, Chantal en Richard ondervonden het aan den lijve.

De wachttijd

“Het was druk in de winkel, maar na een goed kwartier was ik aan de beurt”, zo begint Richard. Hij testte de service van de Media Markt in Eindhoven en is erg tevreden. “Na een korte, maar duidelijke uitleg van de medewerker werd de iPhone ingenomen en werd mij verteld dat de reparatie tussen de 60 en 120 minuten zou gaan duren. Er werd direct bij gezegd dat het wel druk was. Uiteindelijk kon ik de iPhone na precies 92 minuten weer ophalen.”

mediamarkt2

Chantal ging naar de Media Markt-vestiging in Alexandrium, Rotterdam. “Bij mij wist niet iedereen van de actie af. Dat moest eerst uitgezocht worden, maar ik ben hierover netjes teruggebeld. Mijn homebutton en de achterkant waren ook kapot en de Media Markt heeft hiervoor eerst onderdelen besteld en een prijs gemaakt. Er is vervolgens een aparte afspraak gemaakt om de hele buitenkant van mijn telefoon te repareren. De hele reparatie, inclusief uitleg waarom ze iets deden, duurde een uur.” Het resultaat van de reparatie, zie je hieronder.

mediamarkt1

Mees testte de reparatieservice in Alkmaar. “Toen ik aan de medewerker vertelde dat ik de schermreparatie had gewonnen, kreeg ik meteen wat te drinken aangeboden. Daarna werd er een controle uitgevoerd waarbij gekeken werd of alles nog werkte, wat aan de bovenkant en bij de frontcam niet het geval was. De medewerker die mijn schermreparatie uitvoerde, vertelde rustig wat er ging gebeuren en dat het ook fout kon gaan. In totaal duurde het repareren van de kapotte onderdelen en het testen ongeveer anderhalf uur.”

mediamarkt3

Het oordeel

Richard is tevreden over de reparatieservice van Media Markt: “Ik kreeg mijn iPhone terug in een beschermende verpakking en uitgepakt blonk hij je als nieuw tegemoet. De werking van mijn scherm is vanouds en de kleuren zijn, vergeleken met een andere iPhone, hetzelfde. Gezien de wachttijd van 60-120 minuten is het wel verstandig om in de ochtend je iPhone aan te bieden en dan vervolgens andere boodschappen te gaan doen. De reparatie is echter vlekkeloos en zeker aan te raden!”

Ook Chantal heeft niets dan lof over de service nadat ze met haar mee dachten over een reparatie van de hele telefoon: “De reparatieservice is goed bevallen. Het nieuwe scherm werkt goed, sowieso beter dan met de scheuren. Ook reageert de touchscreen nu beter en de verkleuringen die waren ontstaan door de barsten zijn ook weg. Mijn mobiel is zo goed als nieuw.”

Tot slot Mees: “Bij het testen bleek dat alles weer naar behoren werkt. Ook de kapotte frontcam en het bovenste deel van het scherm zijn gemaakt. Het scherm functioneert ook nu nog uitstekend en ik ben er super blij mee!” Een aanrader dus, die Altijd Aan reparatieservice. Op de site van Media Markt kun je kijken wat het kost om jouw iPhone te repareren en welke vestiging het dichts bij jou in de buurt zit.

Heeft dit artikel je geholpen?
Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen