Bestellen via McDonald’s-app voorlopig niet in Nederland mogelijk

Erwin Vogelaar
15 maart 2017, 20:49
2 min leestijd
Bestellen via McDonald’s-app voorlopig niet in Nederland mogelijk

In de Verenigde Staten wordt er een test gedraaid rond eten bestellen via de McDonald’s-app. Later dit jaar volgt een lancering in meer landen. Nederland en België horen daar in 2017 in ieder geval nog niet bij.

Lees verder na de advertentie.

McDonald’s-app

McDonald’s is bezig met een nieuwe manier om eten te bestellen. Dit hoeft in de nabije toekomst namelijk niet meer bij de balie, maar doe je gewoon via de app. In de Verenigde Staten wordt er nu een test gedraaid rond deze app. Hoewel de functie eind dit jaar ook naar nadere landen uitgerold wordt, zitten Nederland en België daar helaas nog niet bij.

mcdonald's-app

Het idee van de app is dat gebruikers eten kunnen bestellen via hun smartphone. Zodra ze in de buurt van een restaurant komen, ziet McDonald’s dat. Vervolgens krijgt de besteller een notificatie waarin gevraagd wordt om de bestelling te bevestigen en om te betalen. Daarna wordt de bestelling naar de keuken gestuurd. Op deze manier is het eten nog warm als de besteller het komt ophalen. In de app kan de gebruiker aangeven of het voedsel opgehaald wordt bij de balie, via de McDrive of op de stoep.

Op dit moment wordt de app getest in 29 McDonald’s-restaurants in twee steden in Californië. Hier worden binnenkort 51 restaurants aan toegevoegd. Aan het eind van het jaar moet de app te gebruiken zijn in 14.000 restaurants in de Verenigde Staten, maar ook 6.000 McDonald’s-locaties in Groot-Brittanië, Frankrijk, Duitsland, Australië, China en Canada. Nederland en België zitten er dus voorlopig nog niet bij, maar aangezien dit gaat om een complete nieuwe strategie voor McDonald’s is de kans groot dat de app na een tijdje in elke McDonald’s ter wereld te gebruiken zal zijn. Naast de app werkt McDonald’s ook aan meer locaties met kiosken waarin je een bestelling kunt maken zonder een mens te hoeven spreken.

Via: 9to5mac
Bron: Reuters
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen