Massale verkoop van gebruikte iPhones na geruchten komst iPhone 5
Redactie

Vele gebruikers van een iPhone hebben hun smartphone te koop aangeboden nu de geruchten over de komst van de iPhone 5 aanzwellen. Zo heeft de verkoopsite eBay zeventig procent meer iPhones in de verkoop dan normaal het geval is.

Stijging particuliere verkoop iPhone 4S

In de laatste dagen van de maand juli en eerste dagen van augustus is het aantal te koop aangeboden iPhones op eBay gestegen met zeventig procent. Dat wordt mede veroorzaakt door de aanhoudende geruchtenstroom. Zo is al eerder gemeld, dat Apple wellicht op 12 september de nieuwe iPhone zal lanceren om vervolgens op 21 september met de verkoop ervan te starten. De verkoopsite eBay ziet sinds 31 juli 2012 een stijging van het aantal te koop aangeboden iPhones. Zo werden er in de eerste drie dagen van de maand augustus meer dan honderdduizend gebruikte iPhones aangeboden. Het grootste deel van deze smartphones betreft de iPhone 4S 16 GB.

Waarde oude iPhones daalt

Met de komst van de iPhone 5 zal de waarde van de bestaande modellen lager worden. Een reden voor vele bezitters om de smartphone nu alvast te koop aan te bieden in de wetenschap of hoop, dat de nieuwste smartphone van Apple in september te verkrijgen zal zijn. Overigens heeft bovenstaande informatie betrekking op de aantallen in de Verenigde Staten, waar een gebruikte iPhone 4S 16GB op dit moment een waarde heeft van rond de driehonderd dollar.

Via de Instant Sale optie, die alleen beschikbaar is voor de inwoners van de Verenigde Staten, kun je als consument je elektronica rechtstreeks inruilen voor geld. Je krijgt dan via PayPal betaald door een zogenaamde Top-Rated eBay verkoper.

→ Lees ook meer over de iPhone 3GS, het toestel dat mede heeft bijgedragen aan het succes van Apple.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.