Nederlandse top-dj Martin Garrix met eigen show op Beats 1

Rutger Otto
28 juni 2016, 14:09
2 min leestijd
Nederlandse top-dj Martin Garrix met eigen show op Beats 1

De eerste Nederlandse dj is te horen op Beats 1, de online radiozender van Apple. Om de week zal Martin Garrix twee uur mogen vullen met muziek.

Lees verder na de advertentie.

Martin Garrix Beats 1

Martin_Garrix_at_MTV_Ema_(Cropped)

Na Dr. Dré, Elton John en Drake kan Apple weer een grote artiest aan zijn poel met radiodj’s toevoegen. Dance-artiest Martin Garrix krijgt eens in de twee weken op vrijdag om 13.00 uur een programma op Beats 1.

Daarin zal hij ‘de grootste tracks uit zijn persoonlijke playlists’ laten horen, zo meldt het Apple-persbericht. Ook aanstormend talent van zijn STMPD RCRDS-label zal een podium krijgen in zijn show. Dat geeft de luisteraar kans om kennis te maken met nieuwe elektronische muziek. “Zijn show zit vol met exclusives van het label en nieuwe creaties die, vanuit zijn eigen studio, voor het eerst ten gehore worden gebracht.”

Eerste aflevering al te luisteren

Martin Garrix, die geboren werd als Martijn Gerard Garritsen, werd vorige week aangekondigd door Beats 1-dj Zane Lowe. De show heet STMPD Radio (wat je uitspreekt als stamped radio) en de eerste aflevering is afgelopen vrijdag uitgezonden. Via Apple Music kun je de afspeellijst van de twee uur durende show horen, hieronder hoor je de complete aflevering met onder meer muziek van Foals, Mason, Leroy Styles en Garrix zelf.

Martin Garrix

De 20-jarige Martin Garrix is nu al één van de grootste namen in de elektronische muziekwereld. De focus zal in zijn radioshow vooral liggen op het laten horen van nieuwe talenten, maar ook presenteert hij werk van zichzelf dat hij niet eerder uitbracht. “Elk uur mix ik mijn favoriete nummers van het moment aan elkaar”, zegt hij in een aankondiging. “Het tweede uur geven we de show uit handen aan een artiest die binnenkort muziek uitbrengt op STMPD Records.” In de eerste aflevering was dat de 18-jarige Steve James, die meewerkte aan de productie van het titelnummer van Justin Bieber’s album Purpose.

Lees meer over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu