Update van Marktplaats zorgt voor een probleem – en zo fix je het!

Maurice Snijders
6 juni 2024, 14:02
2 min leestijd
Update van Marktplaats zorgt voor een probleem – en zo fix je het!

De populaire verkoopsite Marktplaats heeft een update gehad die een probleem veroorzaakt bij betaalverzoeken. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Update van Marktplaats zorgt voor een probleem

Verkoop je geregeld spullen op Marktplaats dan is de kans groot dat je onlangs tegen een probleem bent aangelopen. Het blijkt nu dat de website een update heeft gehad. Daar merk je in eerste instantie niets van, maar mogelijk wel op het moment dat je een betaalverzoek wilt sturen.

De kans bestaat dat je er dan achter komt dat de knop ‘Doe een voorstel’ plotseling is verdwenen. Deze knop is normaal gesproken in chats met potentiële kopers onder in beeld zichtbaar. De reden dat de knop er niet meer is, is volstrekt onduidelijk. Als je gaat googelen vind je alleen maar informatie over het koppelen van je rekeningnummer, maar daar heeft dit probleem niets mee te maken.

knop verdwenen

Niet reserveren is de oplossing

Voor de meeste mensen is het gebruikelijk dat een advertentie voor iemand wordt gereserveerd en dat daarna de verdere afhandeling volgt. Kennelijk is dat iets wat Marktplaats niet langer wil, want dit blijkt na de update namelijk de oorzaak van het probleem te zijn.

betaalverzoek

Wanneer je een advertentie op ‘Gereserveerd’ zet, blijkt het niet meer mogelijk te zijn om een betaalverzoek te sturen. De knop ‘Doe een voorstel’ is dan verdwenen. Contact met een medewerker van Marktplaats heeft ons geleerd dat dit komt door een update van de website. Haal je de advertentie van ‘Gereserveerd’ af, dan werkt alles gewoon weer zoals vanouds.

Het is onduidelijk waarom Marktplaats dit aan de update heeft toegevoegd. Het lijkt ons in elk geval een onlogische keuze. Daarnaast staat er op dit moment nergens iets over vermeld en zal het daardoor veel vragen oproepen bij gebruikers. Als je het eenmaal weet, is de oplossing eenvoudig. Maar juist omdat het zo onlogisch is, kom je er niet zo gemakkelijk achter.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu