Marktaandeel iPhone piekt in 2013
Redactie

ABI Research heeft de verwachting dat het marktaandeel van de iPhone van Apple in 2013 zal pieken. Na de piek voorspelt ABI Research dat het aandeel van Apple in de markt van de smartphone zich zal stabiliseren tot het jaar 2018.

Apple versus Samsung

iphone 5Michael Morgan is analist en verwacht dat Apple de komende jaren niet in staat zal zijn om concurrent Samung op de markt van smartphones bij te houden. Samsung kent momenteel een groeiend marktaandeel en met de stroom van  nieuwe toestellen lijkt de concurrent dus een stevige positie in te nemen ten aanzien van Apple. De voorspelling wordt gedaan, dat het Samsung zal zijn, die de massa gaat bedienen op het gebied van smartphones in allerlei variaties.

Goedkope smartphones

De smartphones van Apple behoren niet tot de goedkoopste toestellen. De groei in de mobiele industrie zal zich volgens ABI Research echter wel voordoen in de sector van goedkope toestellen. In dat opzicht is het dus helemaal geen verkeerd idee als Apple ook met een goedkope iPhone op de markt zou komen. Het duurdere segment van smartphones zal uiteraard blijven bestaan en daar valt de iPhone natuurlijk ook onder. De schatting wordt echter gemaakt dat in 2018 meer dan zestig procent van de smartphones voor minder dan 250 dollar verkocht zullen worden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.