Mario Kart Tour: 5 dingen die we weten dankzij de eerste beelden

23 mei 2019, 11:01
3 min leestijd
Mario Kart Tour: 5 dingen die we weten dankzij de eerste beelden

We moeten nog even wachten tot iedereen de kartbaan mag betreden als zijn of haar favoriete Mario-personage, maar dankzij de Mario Kart Tour-bèta weten we wel hoe de game eruit ziet en speelt.

Lees verder na de advertentie.

Wat de Mario Kart Tour-bèta ons geleerd heeft

Hoewel Nintendo verboden heeft om beelden en informatie over deze mobiele versie van Mario Kart te delen, hebben we niet lang hoeven wachten tot dit gebeurde. Uit die beelden en informatie hebben we de volgende vijf punten gehaald.

Mario Kart tour bèta

1. Verticaal racen met één hand

Nintendo heeft goed gekeken naar Super Mario Run en past veel van dezelfde dingen toe in Mario Kart Tour. Zo speel je de game door je telefoon verticaal te houden en is het mogelijk om alles met één hand te bedienen. Gas geven gebeurt automatisch, het enige wat jij doet is springen, sturen, de bocht doordriften en voorwerpen oppakken. De eerste reacties zijn positief over zowel de besturing als het uiterlijk.

Alle bekende items uit Mario Kart zijn aanwezig, van rode en groene schildpadschilden tot bananen en bommen. Het grote verschil lijkt echter te zijn dat deze voorwerpen nu gekoppeld zijn aan specifieke personages. Je kunt met Mario of Luigi dus niet dezelfde items aantreffen als bijvoorbeeld een Bowser of Peach.

2. Personages, karts en gliders vrijspelen

Deze personages, waarvan er 24 in de Mario Kart Tour-bèta zitten, ontgrendel je stuk voor stuk door doosjes te kopen met een willekeurige inhoud. Op deze manier breid je langzaam het aanbod van racers uit, maar ook van kartwagens en gliders die je op een kart kunt zetten om stukjes te vliegen.

Het vrijspelen van deze personages kan flink wat tijd in beslag nemen, maar omdat Mario Kart Tour een free-to-play game is, kun je deze lootboxes ook kopen. Dat zal de primaire manier zijn waarop Nintendo zijn geld verdiend aan deze game. Waarover later meer.

Mario Kart Tour beta

3. Energiesysteem maakt onbeperkt gratis racen onmogelijk

In de bèta stuitten spelers al snel op een balkje dat langzaam leegloopt na het voltooien van een race. Dit is een zogenaamde ‘Stamina-balk’, die laat zien hoeveel energie je nog hebt om te kunnen blijven spelen. Is de balk leeg, dan moet je wachten tot deze weer gevuld is, of je koopt met een in-app aankoop meer energie. Dat betekent dat je niet onbeperkt kunt blijven racen zonder geld uit te geven.

4. Betalende spelers hebben een streepje voor?

Omdat Nintendo ervoor gekozen heeft om Mario Kart Tour gratis in de App Store te zetten (net zoals Fire Emblem: Heroes), lijkt dat wat vergaande gevolgen te hebben. Het hierboven beschreven energiesysteem is hier een voorbeeld van, maar spelers ontdekten al snel andere zaken. Zo lijken bepaalde personages (die je dus ontgrendelt) voordelen te hebben op specifieke racebanen.

Ook kunnen sommige racers drie voorwerpen tegelijk vasthouden, terwijl andere er maar ruimte hebben voor twee. Het zal dus afwachten worden of spelers die veel geld uitgeven ook makkelijker als eerste over de finishlijn komen.

5. Verschijnt deze zomer voor iOS en Android

De bèta is nu in volle gang, maar heel lang hoeven we niet te wachten tot de game in de App Store verschijnt. Nintendo brengt de game in de zomer van dit jaar uit. Een specifieke maand is helaas nog niet bekend. Zodra we hier meer over weten, lees je het uiteraard op iPhoned.

Ben je op zoek naar meer games om op je iPhone of iPad te spelen? Bekijk dan ook eens onze maandelijkse beste games-rubriek.

Bronnen afbeeldingen: igeneration, igeneration
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu