Apple haalt topdesigner Marc Newson naar het ontwerpteam van Jony Ive

Rutger Otto
6 september 2014, 10:16
1 min leestijd
Apple haalt topdesigner Marc Newson naar het ontwerpteam van Jony Ive

Transfernieuws in designerland: Marc Newson gaat het team van Jony Ive versterken als productontwerper.

Lees verder na de advertentie.

marc newson

Je kent hem misschien niet, maar de toevoeging van Marc Newson aan het designteam is best wel een big deal. Newson heeft in het verleden zeer gewaardeerde producten vormgegeven, waaronder horloges en klokken. Eén van zijn ontwerpen is Jaeger-LeCoulture’s Atmos klok, die je hier rechts op het plaatje ziet. Newson werd in 2005 door Time benoemd als één van de honderd meest invloedrijke mensen en zijn werk was in verschillende musea over de hele wereld te zien.

Marc Newson en Jony Ive

Wat Marc Newson precies gaat doen bij Apple is nog onbekend. Wel is duidelijk dat hij gaat samenwerken met Apples topdesigner Jony Ive, wat een goede vriend van hem is. “Newson is zeer getalenteerd”, zegt Ive. “We zijn blij dat we eindelijk echt samen kunnen gaan werken.”

Het duo werkte al vaker samen. Voor Bono’s (RED) veiling voor het goede doel maakten ze al nieuwe producten, waaronder een rode Mac Pro. “Ik ben vol bewondering voor de ontwerpen die Jony en zijn team bij Apple hebben gemaakt”, zei Newson. “Als goede vriend van Jony heb ik niet alleen een uniek kijkje in de keuken gekregen van het designproces bij Apple, maar ook de kans gekregen om met het team samen te werken. Daar ben ik enorm trots op.”

(RED): The Very Best of Design and Innovation

Het blijft dus nog even afwachten wat Newson bij Apple gaat doen, maar zijn ervaring met horloges en klokken zouden bijna wijzen op toekomstige wearables. Eén ding is in elk geval zeker: met Newson heeft Apple wederom een topdesigner in huis.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu