Dit zegt Marc Newson over de Apple Watch en werken bij Apple

Rutger Otto
5 juni 2015, 10:48
2 min leestijd
Dit zegt Marc Newson over de Apple Watch en werken bij Apple

Marc Newson is een vriend van Jony Ive en werkte samen met hem (als design-superduo) aan de Apple Watch. In een interview vertelt Newson over draagbare en modieuze tech.

Lees verder na de advertentie.

Marc Newson en Jony Ive

De werkzaamheden van Marc Newson bij Apple waren (en zijn nog steeds) geheimzinnig. Hij werkt namelijk aan ‘speciale projecten’, al is nooit gespecificeerd wat die projecten dan zijn. De London Evening Standard heeft een interview met Newson; volgens de krant zijn eerste solo interview sinds hij in Silicon Valley werkt. Hij heeft al vaker interviews gegeven met Jony Ive, al was laatstgenoemde dan meestal aan het woord.

“Al lang voordat we de Apple Watch maakten, werkte ik samen met Jony Ive”, zegt Newson in het interview. Drie jaar geleden maakten ze een Jaeger-LeCoultre Memovox horloge om te verloten voor RED, het goede doel tegen aids, waar Apple ook elk jaar aandacht aan besteedt. “Het was onder meer die samenwerking die Jony deed besluiten om me aan boord te halen voor de Apple Watch.”

Uit het artikel blijkt dat Newson kort en geheimzinnig doet over zijn werk bij Apple. Volgens de 51-jarig ontwerper heeft hij geen ‘baanomschrijving’. “Ik werk ongeveer 60 procent van mijn tijd bij Apple en hoop het oneindig lang te blijven doen.” Newson zegt dat hij niet met Steve Jobs werkte voordat hij stierf, maar dat hij hem wel heeft ontmoet. Op de vraag wie meer verdient, hij of Jony Ive, is het antwoord: “Dat kun je denk ik wel raden.”

marc newson
Marc Newson en Jony Ive

Geheimzinnig

Het volgende project van Newson mag hij uiteraard niet bekendmaken, maar hij zal niet meewerken aan een iPhone of iPad. Newson werkt aan manieren om technologie draagbaar te maken. “We zullen meer tech zien in kleding, dat wordt er gewoon ingeweven.”

Marc Newson rekende ook af met de kritiek van mensen die zeggen dat de Apple Watch geen luxeproduct kan zijn omdat het gericht is op een groot publiek. “Luxe gaat over kwaliteit, niet over kwantiteit”, zegt Newson. “Ik zie een smartwatch als evolutie, vooruitgang. We doen er mooie dingen mee.”

Als laatste gooide Newson ook nog wat olie op het geruchtenvuur omtrent een auto van Apple. Volgens hem zijn er ‘enorm veel mogelijkheden om auto’s intelligenter te maken’.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen