Labwerk wil met mApp iBeacons museumbezoek veranderen

Wouter Nijsen
8 april 2014, 15:11
2 min leestijd
Labwerk wil met mApp iBeacons museumbezoek veranderen

De Nederlandse ontwerpers van LabWerk willen de museumervaring een impuls geven. Ze hebben een mApp-applicatie ontwikkeld waarin de iBeacons-technologie verweven zit. Musea kunnen zich aanmelden voor de applicatie en zo deelnemen aan het omvangrijke project van het Amsterdamse bedrijf.

Lees verder na de advertentie.

mapp

Dat laat LabWerk weten in een persbericht. Museums kunnen zich opgeven voor de app en hoeven daarna alleen nog maar de iBeacons op te hangen, zodat bezoekers specifieke informatie op hun iPhone krijgen. De kleine ‘bakens’ worden verspreid door de musea en tonen bij ieder onderdeel relevante informatie op het iPhone-scherm.

iBeacons zenden signalen uit via bluetooth. De ‘bakens’ hebben het door wanneer je binnen het bereik komt. Op die manier ontstaat er een gepersonaliseerde interactie en worden de mogelijkheden voor het aanbieden van content groter en diverser. “De technologie heeft veel te bieden en wij denken dat juist de museumsector uitstekend kan profiteren van deze nieuwe manier van communiceren”, laat Floris Boekel van LabWerk weten.

Tulpenland integreert mApp iBeacons

Met mApp wil LabWerk musea en parken de mogelijkheid bieden om zelf met een app te komen. Als bezoekers deze downloaden worden ze bij binnenkomst voortdurend op de hoogte gehouden. De mApp-app staat op het moment nog niet in de App Store, maar er zijn wel al musea en parken die samenwerken met LabWerk.

Bijvoorbeeld Fluwel’s Tulpenland in Sint Maartenszee (Noord-Holland). Dit themapark plaatste iBeacons als één van de eersten in Nederland. “Er is veel interesse in iBeacon-technologie en haar verschillende implementatiemogelijkheden”, aldus Boekel. “Wij zijn trots op het lanceren van het eerste commerciële iBeacon-platform voor musea.”

Meer informatie over iBeacons

iBeacons vallen onder de noemer indoor positioning systems: een netwerk dat draadloos objecten (iPhones, maar ook Android-telefoons) kan lokaliseren én herkennen. Het apparaat is met circa 5 centimeter compact en kan daardoor breed worden ingezet. Lees er meer over op de iBeacon-pagina!

Categorie: Apple
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's