Malware  iPhone/Privacy.A steelt informatie van iPhones
Redactie

Beveiligingsbedrijf Intego meldt dat er op dit moment malware verspreid wordt die informatie van iPhone steelt. Computers met Windows, OSx en linux zijn gevoelig voor de malware. Als je computer besmet is met de malware, zal de computer opzoek gaan naar iPhones in het netwerk waar je computer mee verbonden is. Als er jailbroken iPhones met open-SSH (standaardinstellingen) met het netwerk verbonden zijn, wordt er persoonlijke informatie vanaf gestolen.

De laatste week verschijnen er steeds meer van dit soort toepassingen. Al deze ‘hacks’ maken gebruik van een jailbroken iPhone met open-SSH. Als je open-SSH hebt, krijg je het standaard wachtwoord ‘alpine’ toegewezen. Omdat dit een standaard wachtwoord is, kan iedereen dit gebruiken. Het is de bedoeling dat je dit wachtwoord aanpast, maar 80% van de gebruikers doet dit  niet. Deze 80% is dus de doelgroep van de ‘hackers’.

Om je iPhone tegen al deze ‘hacks’ te beschermen, hoef je alleen maar je SSH root-wachtwoord te veranderen. Dit is niet moeilijk, en kost je hooguit vijf minuten. Ik raad jullie allemaal aan dit wachtwoord te veranderen.

Bron: Intego

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.