Malware in App Store opgedoken
Redactie

Nadat eerder al een aantal apps uit de App Store konden crashen, is er nu voor de eerste keer malware ontdekt in de App Store. De problemen met de apps zijn inmiddels weer opgelost. Veel gebruikers zijn er overigens niet getroffen door de crashende apps.

Malware

Het beveiligingsbedrijf Kaspersky heeft laten weten, dat er een app met daarin een Trojan is ontdekt in de App Store. Het gaat hier om de applicatie Find and Call. Bij het gebruik van deze app wordt het telefoonboek opgeslagen en wordt aan alle contacten een link gezonden om de app ook te downloaden op de iPhone. Het leek op het eerste gezicht om een zogenaamde spam applicatie te gaan. De spam apps komen wel vaker voor, maar in dit geval zou er volgens de gegevens van het beveiligingsbedrijf echt malware op de telefoon worden geïnstalleerd.

Find and Call

De ontwikkelaar van de applicatie Find and Call heeft ontkend dat er sprake zou zijn van malware en laat weten, dat er een bug in de app zit. De app is inmiddels door Apple uit de App Store verwijderd. Overigens was de app ook beschikbaar voor Google Play, maar na verwijdering dus ook niet meer.

Kaspersky heeft verder gemeld, dat het de eerste keer is, dat er in de App Store een dergelijke vorm van malware is ontdekt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.