Maker iPhone wil verbod op verkoop Galaxy S III
Redactie

De maker van de iPhone heeft een aanklacht ingediend en wil een verkoopverbod op de Galaxy S III in de Verenigde Staten. Apple wil de verkoop van het toestel in de VS blokkeren voordat de smartphone in de winkels ligt.

Verkoopverbod Verenigde Staten

De reden waarom Apple een verkoopverbod in de Verenigde Staten wenst, is dat de nieuwe smartphone van Samsung twee patenten zou schenden. Dat blijkt in elk geval uit de aanklacht, die de maker van de iPhone heeft ingediend. Het komt er dus nu op neer dat het toestel S III gevoegd zal worden aan de al lopende rechtszaak van Apple tegen de eerder uitgebrachte Galaxy Nexus.

Schending van patenten

Apple stelt zich op het standpunt, dat de Galaxy S III twee patenten schendt. Bij het ene patent draait het om de spraakherkenning Siri. De nieuwste smartphone van Samsung beschikt met S Voice over eigen software voor spraakherkenning. Een ander patent op het gebied van data tapping zou door Samsung geschonden zijn. Met deze techniek is het mogelijk om een telefoonnummer te selecteren door erop te klikken, waarna de belapplicatie vanzelf contact legt met het nummer.

De Galaxy S III is overigens in Nederland al vanaf eind mei te koop, maar het is niet bekend of ook in andere landen dan de VS een verkoopverbod wordt nagestreefd.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.