‘Apples MacBook Pro OLED-touchscreen gaat Magic Toolbar heten’

Lars Paijmans
20 oktober 2016, 14:01
2 min leestijd
‘Apples MacBook Pro OLED-touchscreen gaat Magic Toolbar heten’

De nieuwe MacBook Pro die Apple volgende week donderdag uit de doeken doet, zal uitgerust worden met de Magic Toolbar en Smart Button. Deze namen legde Apple vast

Lees verder na de advertentie.

Magic Toolbar en Smart Button ontdekt in Apple-patenten

Een nieuw kleurtje en betere hardware zijn lang niet de reden waarom veel mensen naar de MacBook Pro 2016 uitkijken. Het OLED-touchscreen dat Apple naar verluidt boven het toetsenbord inbouwt, vervangt namelijk de functietoetsen. Hoe Apple deze OLED-strip zou noemen was tot voorheen nog niet bekend, maar de keuze lijkt op ‘Magic Toolbar’ te zijn gevallen.

Magic Toolbar

Uit een nieuw ontdekt patent blijkt nu dat Apple deze term al in februari heeft vastgelegd, al deed het bedrijf dit wel onder een andere naam. Apple gebruikte hier hetzelfde trucje voor dat ze al talloze andere keren gedaan hebben: door de term met een ander bedrijf vast te leggen in het buitenland, is het erg lastig om dit vroegtijdig te ontdekken.

De website The Trademark Ninja kreeg dit toch voor elkaar. Zij zagen dat het bedrijf ‘Presto Apps America LLC’ de Magic Toolbar-term samen met een aantal andere namen vastlegde in februari. Ook de namen Breathe, Smart Button en Apple Smart Button werden vastgelegd, wat onder meer op de Touch ID-knop van de nieuwe MacBook kan duiden. Wat de Breathe-term precies betekent is ons echter niet helemaal duidelijk.

Magic Toolbar

Volgende week weten we het zeker

De namen kwamen aan het licht omdat Apple dezelfde advocaten gebruikt heeft om Magic Toolbar vast te leggen als ze destijds deden met de AirPods. Ook deze naam lekte vlak voor het iPhone 7 event uit. De in het buitenland geregistreerde namen verlopen op 26 en 28 oktober. Dit geeft Apple mooi de kans om vlak voor het event de termen wereldwijd te registreren, zodat ze zo lang mogelijk geheim gehouden kunnen worden. De keynote van het Apple-event start aanstaande donderdag 27 oktober om 19:00 Nederlandse tijd. Als je benieuwd bent naar alle verwachte aankondigingen, kun je terecht bij ons artikel met alle verwachtingen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen