Apple lekt eerste foto van nieuwe MacBook Pro met Magic Toolbar

Thomas Haenen
25 oktober 2016, 22:09
2 min leestijd

Apple heeft voortijdig de eerste beelden vrijgegeven van de nieuwe MacBook Pro. De laptop wordt aanstaande donderdag pas officieel gepresenteerd tijdens het Hello Again Mac-event. De gelekte afbeelding geeft ons echter een goed beeld van de nieuwe Magic Toolbar.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro Magic Toolbar uitgelekt

De beelden van de nieuwe MacBook Pro werden ontdekt in macOS Sierra 10.12.1, dat vannacht werd vrijgegeven door Apple. In de documentatie van Apple Pay blijken enkele verwijzingen naar de onaangekondigde laptop te zitten. Zo krijgen we voor het eerst een duidelijke, officiële blik op het apparaat.

macbook magic toolbar uitgelekt

De beelden bevestigen de vele geruchten van de voorbije weken. Tussen het toetsenbord en het scherm zit een smalle OLED-touchscreenbalk. Apple noemt dit de ‘Magic Toolbar’. Afhankelijk van de apps en programma’s die je open hebt staan, zullen hier verschillende opties getoond worden. Zo krijg je met Spotify afspeelknoppen in beeld, terwijl een tekstverwerker bijvoorbeeld opmaakopties kan tonen.

Magic Toolbar met TouchID?

Bovendien lijkt de Magic Toolbar voorzien te zijn van een Touch ID-vingerafdrukscanner, iets wat we ook al veelvuldig in het geruchtencircuit hebben gehoord. Op de foto zien we iemand een betaling verifiëren door zijn vinger rechtsboven op de Magic Toolbar te plaatsen. Dit doet vermoeden dat de powerknop wederom aan de rechterbovenkant van het toetsenbord zit, maar dat deze in de Magic Toolbar verwerkt zit. Zo kun je de MacBook Pro opstarten en direct veilig inloggen met je vingerafdruk, precies zoals je op je iPhone en iPad doet.

Tot slot zien we dat er speakers geplaatst zijn aan weerszijden van het toetsenbord. Wat verder opvallend is, is dat de MacBook Pro in de afbeelding geen nieuwe kleur lijkt te hebben en wederom de term ‘MacBook Pro’ onder het display heeft staan. Deze naamaanduiding schrapte Apple bij de vorige generatie MacBook Pro’s, maar keert aanstaande donderdag blijkbaar weer terug.

Volg donderdag het Mac-event

Omdat we de MacBook Pro alleen vanaf de bovenkant zien, blijft veel van de rest van het design nog onbekend. Volgens de laatste geruchten wordt deze dunner en lichter dan zijn voorgangers, met iets plattere toetsen voor het toetsenbord. Deze plattere toetsen lijken inderdaad op de gelekte foto aanwezig te zijn, omdat ze iets minder ruimte tussen verschillende toetsen hebben dan voorheen het geval was.

Dit sluit aan bij de indeling en het uiterlijk van het 12 inch-MacBook toetsenbord. Aanstaande donderdag, om 19:00 Nederlandse tijd, organiseert Apple een evenement waar verschillende Mac-producten gepresenteerd gaan worden, waaronder deze MacBook Pro en een nieuwe MacBook Air. Meer weten over dit Mac-event? Check dan onze verwachtingen:

Lees ook: Dit verwachten we van Apples 2016 MacBook-event

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen