Macromodus iPhone 13 Pro in de toekomst handmatig in te stellen

Bram Lettenmeijer
21 september 2021, 19:57
2 min leestijd

De eerste reviews van de iPhone 13 Pro zijn binnen! De reacties op de nieuwe functies zijn overwegend positief. Wel merkt een aantal reviewers op dat de macromodus niet handmatig werkt. Daar komt gelukkig verandering in.

Lees verder na de advertentie.

Apple gaat macromodus van iPhone 13 Pro aanpassen

De iPhone 13 Pro en Pro Max beschikken over een nieuwe macromodus. De resultaten van deze modus zijn op het eerste gezicht erg goed. Gebruikers kunnen de macromodus echter niet zelf aan- of uitzetten. Dit gaat automatisch, op basis van de afstand tussen de lens en het te fotograferen onderwerp.

Dit is niet altijd wenselijk. Een onderwerp van dichtbij fotograferen resulteert in een natuurlijke scherptediepte. Deze gaat op de nieuwe iPhones helaas verloren. De smartphones schakelen in dergelijke situaties automatisch naar de groothoeklens; macromodus werkt namelijk enkel met de groothoeklens.

Apple belooft dat het binnenkort een software-update gaat uitbrengen voor de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max om dit te veranderen. Dat laat bekende YouTuber Marques Brownlee weten via zijn Twitter-kanaal. Het bedrijf uit Cupertino laat hiermee merken dat het luistert naar de meningen van gebruikers.

“Een toekomstige software-update die deze herfst beschikbaar wordt, voegt een nieuwe camera-instelling toe. Deze instelling maakt het mogelijk om het automatisch schakelen naar de macromodus uit te zetten.” Apple heeft nog niet bekend gemaakt wanneer we de update precies gaan zien.

Meer over de camera’s van de iPhone 13 Pro

Macromodus is niet de enige nieuwe camerafunctie van de iPhone 13 Pro-telefoons. Apple heeft de smartphones namelijk overladen met camera-upgrades. Zo is er de filmmodus, waarin video’s een filmisch scherptediepte-effect krijgen. De functie lijkt enigszins op de bestaande portretmodus, maar dan voor video’s.

Ook is er ondersteuning van ProRes-video’s. ProRes is een format dat ook in de filmindustrie gebruikt wordt. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om in postproductie veel meer aan te passen. De Pro-iPhones maken hun Pro-naam dit jaar meer dan waard.

iPhone 13 Pro

Ten slotte laten alle lenzen op de nieuwe iPhones meer licht binnen. Hierdoor maak je bij weinig licht evengoed nog scherpe foto’s. In combinatie met een statief is het zelfs mogelijk om de sterren vast te leggen.

Apple levert de eerste iPhone 13-modellen worden op vrijdag 24 september. Ben je benieuwd naar onze mening over de nieuwe smartphones van Apple? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Meer Apple-nieuws:

Via: iMore
Bron: MKBHD
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen