Apple brengt binnenkort watchOS 3, tvOS 10 en macOS Sierra uit

Thomas Haenen
7 september 2016, 20:29
3 min leestijd

Of je nu een iPhone, iPad, Apple Watch, Mac(Book) of Apple TV hebt: deze maand staat er een update voor het besturingssysteem te wachten. watchOS 3 rolt volgende week uit voor de Apple Watch, tvOS 10 voor de Apple TV en de macOS Sierra release voor de Mac(Book) volgen ietsje later.

Lees verder na de advertentie.

tvOS, watchOS 3 en macOS Sierra release

Apple presenteerde de verschillende updates eerder deze zomer tijdens WWDC 2016. Na verschillende bèta’s is het eindelijk tijd voor de definitieve versie van de software. Het bedrijf maakte vandaag bekend dat die vanaf volgende week uitgerold worden. Ook de iOS 10 update is binnenkort beschikbaar. We nemen de grootste verbeteringen even met je door.

macOS Sierra release

Siri, Apples stemgestuurde assistent, vindt met de Sierra-update ook zijn weg naar macOS. Je kunt met Siri onder andere notities dicteren, berichten sturen naar contacten of je bestanden doorzoeken. Net als op je iPhone kan Siri daarnaast gebruikt worden om muziek af te spelen, vragen te stellen of reminders aan te maken.

De Foto’s-app is voorzien van de nieuwe Aandenkens-feature, waarmee je foto’s automatisch gegroepeerd worden op personen en locaties. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk al je vakantiefoto’s terugvinden. Ook kun je via een ‘Personen-album’ alle foto’s die je met een vriend of familielid gemaakt hebt zien.

tacos sierra release

Je Mac kan nu automatisch ontgrendeld worden als je Apple Watch in de buurt is, en met het universe klembord is het makkelijker om tekst of afbeeldingen van iPhone naar Mac of andersom te kopiëren. Tot slot zijn er nog tal van kleine updates voor onder andere Safari, iTunes, Apple Music en de Berichten-app.

De Sierra-update is vanaf 20 september beschikbaar voor alle recente MacBooks en Macs. Je kunt de update gratis downloaden en installeren via de Mac App Store. Selecteer daarvoor het tabblad ‘Updates’ en klik vervolgens op ‘update’.

Apple tvOS 10 release

Met tvOS 10 introduceert Apple een nieuwe Remote-app voor je iPhone, waarmee je onder andere de Nederlandse Siri kunt gebruiken om opdrachten door te geven. Er is een donkere modus toegevoegd, die alle menu’s voorziet van donkere achtergronden. Tot slot zijn de Foto’s en Apple Music-apps vernieuwd.

Om tvOS 10 te kunnen gebruiken heb je de vierde generatie Apple TV nodig, die eind vorig jaar verscheen. De software werkt helaas niet op oudere modellen. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de update voor je klaar staat.

apple tv

Apple watchOS 3 release

Na het installeren van watchOS 3 wordt je Apple Watch voorzien van een dock, waarin je jouw favoriete apps kunt plaatsen. Die apps worden vervolgens in je geheugen opgeslagen zodat ze sneller te openen zijn. Zo hoef je niet langer eindeloos te wachten tot een app in beeld verschijnt. Ook zijn er verschillende nieuwe wijzerplaten, onder andere met Minnie Mouse en de bekende activiteitenringen.

watchOS 3 apps

Daarnaast legt Apple de focus op gezondheid met enkele nieuwe functies. De Ademhaling-app biedt verschillende ademhalingsoefeningen om je te helpen ontspannen. In de Activiteiten-app kun je je vrienden uitdagen om hun sporiteve doelen te behalen. Met Scribble teken je letters op het scherm, die de Watch vervolgens omzet in een langer bericht.

watchOS 3 werkt op alle versies van de Apple Watch. Je krijgt een notificatie op je iPhone zodra de update beschikbaar is voor jouw smartwatch. De update verschijnt op 16 september. Het downloaden en installeren gaat ook via de iPhone die je aan je Apple Watch gekoppeld hebt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen