Publieke bèta macOS Sierra nu te downloaden

Erwin Vogelaar
7 juli 2016, 19:19
2 min leestijd
Publieke bèta macOS Sierra nu te downloaden

Apple heeft de publieke bèta van macOS Sierra beschikbaar gesteld, zodat iedereen het besturingssysteem alvast kan downloaden. Lees hier hoe je de software op je Mac installeert.

Lees verder na de advertentie.

macOS Sierra publieke bèta uitgebracht

Na een bètaversie speciaal voor ontwikkelaars, heeft Apple nu de publieke bèta van macOS Sierra beschikbaar gesteld, zodat iedereen alvast met het besturingssysteem aan de slag kan gaan. Downloaden is simpel. Hiervoor moet je naar het bètaprogramma van Apple gaan en de stappen doorlopen. Op dezelfde pagina kun je ook de publieke bèta van iOS 10 vinden.

macOS Sierra publieke bèta

Let wel op dat het hier gaat om een bètaversie van het besturingssysteem. Dit betekent dat deze versie van macOS nog onstabiel kan zijn en bugs bevat. Als je enkel stabiele versies van macOS wil gebruiken, kun je beter nog even wachten. Wil je echter de nieuwe functies uittesten, dan houdt niets je meer tegen.

Dit is er nieuw in macOS Sierra

Het besturingssysteem voor Macs heeft lange tijd OS X geheten, maar nu is het tijd voor een naamsverandering met macOS. macOS Sierra is de nieuwste versie (10.12) van het besturingssysteem. Nieuw is onder andere dat je Siri kunt gebruiken op je Mac. De spraakassistent krijgt een plekje in je Dock en heeft grotendeels dezelfde functies als Siri op je iPhone of iPad. Met Universal Clipboard kun je dingen kopiëren op het ene systeem en plakken op het andere systeem. Dus je kopieert bijvoorbeeld een linkje op je MacBook, waarna je deze kunt plakken op je iPhone.

Je kunt met macOS Sierra tevens je Mac ontgrendelen via de Apple Watch en Apple Pay gebruiken op websites. Dan is er ook nog een nieuwe functie voor iCloud, omdat je de bestanden op het bureaublad kunt synchroniseren tussen meerdere Macs. Als laatste krijgt de Foto’s-app nieuwe functies waarbij objecten worden herkend, zodat de afbeeldingen beter doorzoekbaar worden. Al met al genoeg redenen om de bètaversie te proberen.

Heb je de bèta van macOS Sierra al gedownload? We zijn erg benieuwd wat je van de nieuwe functies vindt. Laat het weten in de reacties!

Lees het laatste nieuws over macOS Sierra

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu