De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Concept: Zo kan macOS Schermtijd jouw Mac-gebruik in kaart brengen

Lars Paijmans
25 april 2019, 9:06
2 min leestijd
Concept: Zo kan macOS Schermtijd jouw Mac-gebruik in kaart brengen

Vorige week stelde een geloofwaardig gerucht dat de Schermtijdfunctie van iOS dit najaar de overstap maakt naar macOS. Een nieuw concept laat zien hoe deze functie van pas komt.

macOS Schermtijd concept toont nieuwe app

Het macOS 10.15 Schermtijd-concept is afkomstig van ontwerper Jacob Grozian, die goed gekeken heeft naar het design van macOS Mojave en hoe de Schermtijdfunctie er op iOS 12 uitziet. Grozian gaat een stapje verder dan het gerucht van vorige week, dat simpelweg stelt dat Schermtijd een extra tabblad wordt in het onderdeel ‘Systeemvoorkeuren’.

macOS Schermtijd concept

Dit concept laat zien wat er mogelijk is als Apple een volwaardige Schermtijd-app maakt voor macOS. De app brengt net zoals op iOS nauwkeurig in kaart hoe vaak je jouw Mac gebruikt en op welke manier. Zo laat een grafiek zien hoeveel uur je Mac actief is geweest in de afgelopen 24 uur, 7 dagen of de hele maand. Een handig zandloper-icoontje in de menubalk geeft je snel toegang tot dit overzicht.

Dit overzicht is opgedeeld in verschillende categorieën, zoals productiviteit, games, social media en lezen. Op die manier wordt het bijvoorbeeld pijnlijk duidelijk hoeveel tijd je per week kwijt bent met het scrollen door je Twitter- en Facebook-tijdlijn.

macOS Schermtijd concept

Schermtijd maakt je Mac-gebruik inzichtelijk

In de zijbalk zijn de overige functies van Schermtijd toegevoegd. Stel bijvoorbeeld een limiet in voor een specifieke app of game, of schakel Downtime in om een bepaalde tijd van de dag al je apps op slot te gooien. Het concept laat goed zien hoe de functie op een toegankelijke manier aan gebruikers duidelijk kan maken, hoeveel tijd ze kwijt zijn met hun iPhone, iPad en nu ook Mac.

macOS 10.15 wordt onthuld op 3 juni 2019 tijdens WWDC, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Apple. Daar krijgen we ongetwijfeld te zien hoe dicht dit concept bij de werkelijkheid zit. Ben je nu al benieuwd hoe Schermtijd op de iPhone en iPad werkt? Check dan onze onderstaande video waarin we alle mogelijkheden laten zien. En abonneer je meteen even op ons kanaal als je meer van dit soort video’s wil zien!

Bron: Behance
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu