‘Grafische MacBook Pro-problemen ook in nieuwe macOS-versie aanwezig’

Lars Paijmans
9 december 2016, 15:31
1 min leestijd
‘Grafische MacBook Pro-problemen ook in nieuwe macOS-versie aanwezig’

De nieuwe MacBook Pro heeft bepaald geen vlekkeloze lancering achter de rug. Apple beloofde echter dat nieuwe Mac-versie macOS 10.12.2 de nodige bugs zou oplossen, maar de meest opvallende macOS schermbug is nog niet verholpen.

Lees verder na de advertentie.

‘macOS schermbug in 10.12.2 niet opgelost’

Eerder deze week doken er een aantal verhalen van mensen die gekke flikkerende MacBook-schermen hadden. In een mail aan een gebruiker die contact zocht met Apple, liet het bedrijf weten dat deze bug hoogstwaarschijnlijk vanaf macOS-versie 10.12.2 opgelost zou zijn.

macOS schermbug

Nu blijkt echter dat zelfs de meest recente bètaversie (die gisteravond verscheen) deze bug niet oplost. Ook met de nieuwste versie blijft het scherm van de MacBook kuren vertonen. Zo kan het kleurenpallet spontaan compleet omgegooid worden, of begint het display ineens te flitsen. Je Mac wordt hierdoor praktisch onbruikbaar, vooral omdat het apparaat na deze grafische bug vaak vastloopt. Opnieuw opstarten is op dat moment de enige oplossing.

Het lijkt in ieder geval niets met de grafische chip te maken te hebben, omdat de macOS schermbug zowel bij chips van AMD als die van Intel opduikt. Er is ook goed nieuws: versie 10.12.2 van het Mac-besturingssysteem lost wel de Time Machine-bug op. Deze zorgde ervoor dat het backup-programma crashte als je een nieuwe backup van je systeem wilde maken.

Naar verwachting brengt Apple macOS Sierra 10.12.2 nog voor het einde van het jaar uit voor iedereen. Hetzelfde geldt voor iOS 10.2.2, een tussentijdse update die hopelijk ook het accuprobleem oplost waar een grote groep gebruikers last van lijkt te hebben. Ben je benieuwd naar onze mening over de nieuwe MacBook Pro? Lees dan onze uitgebreide geschreven review.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Thema: macOS Sierra

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen