Deze Macs ondersteunen macOS Sierra

Rutger Otto
14 juni 2016, 10:01
2 min leestijd
Deze Macs ondersteunen macOS Sierra

Apple heeft na de WWDC-keynote aangegeven welke Macs het nieuwe besturingssysteem macOS Sierra gaan ondersteunen. In dit artikel lees je welke apparaten er allemaal in aanmerking komen voor de gratis update en MacOS-ondersteuning.

Lees verder na de advertentie.

MacOS-ondersteuning voor deze Macs

Tijdens de presentatie deed Apple de update voor OS X uit de doeken. Het besturingssysteem verandert van naam en heet voortaan simpelweg macOS. Daarmee ligt het meer in lijn met namen van andere besturingssystemen.

Het is nog niet bekend op de webpagina van Apple, maar tijdens de presentatie van Craig Federighi tijdens de keynote, was te zien welke hardware er ondersteund wordt. Hieronder zie je welke Macs er op het nieuwe macOS kunnen draaien.

macos sierra

Modellen uit 2009 en nieuwer:

  • MacBook
  • iMac

Modellen uit 2010 en nieuwer:

MacOS Sierra

Eén van de toevoegingen aan het vernieuwde macOS is de komst van Siri, Apples virtuele assistent. In macOS Sierra kun je voor het eerst tegen de assistent spreken op de Mac, om bijvoorbeeld berichten te sturen of het web te doorzoeken. Daarnaast gaat de Mac nog beter samenwerken met je iPhone, zo is tekst die je op de Mac kopieert, meteen te plakken op je iPhone. Verder wordt ook Apple Music vernieuwd, maar het muziekprogramma blijft wel binnen iTunes actief.

Bèta in juli

MacOS is in het najaar gratis te downloaden voor gebruikers. De update vervangt OS X El Capitan. Opvallend is dat Apple geen cijfer meer meegeeft met het macOS. Apple geeft mensen die het besturingssysteem eerder willen gebruiken overigens de mogelijkheid. In juli start namelijk de publieke bèta, waarvoor iedereen zich kan inschrijven.

Wil je weten wat Apple precies heeft aangekondigd wat betreft macOS? Lees dan dit verzamelartikel. Ben je benieuwd wat Apple in petto had voor iOS 10, dan kun je hier terecht.

Lees meer over de Mac

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu