Download nu de macOS Mojave-bèta met Dark Mode en meer

26 juni 2018, 20:06
2 min leestijd
Download nu de macOS Mojave-bèta met Dark Mode en meer

Apple heeft de eerste publieke macOS Mojave-bèta uitgebracht. Iedereen met een geschikte Mac kan daarom aan de slag met de testversie. Dit is hoe je ‘m installeert.

Lees verder na de advertentie.

Eerste publieke macOS Mojave-bèta downloaden

De macOS Mojave-update voegt enkele fijne functies toe, waaronder de veelgevraagde donkere modus. We kunnen ons voorstellen dat je niet op de definitieve versie wil wachten, en alvast met de nieuwe functies aan de slag wil.

Om mee te doen met de publieke bèta, moet je je eerst inschrijven bij Apple. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar is eigenlijk heel simpel. Zodra je bent aangemeld krijg je toekomstige bètaversies als reguliere update aangeboden. Dit doe je door de volgende stappen te volgen. Let er wel op of jouw Mac de Mojave-upgrade ondersteunt.

Zo download je de macOS Mojave-bèta:

  1. Ga naar de bètawebsite van Apple;
  2. Log in met je Apple ID;
  3. Klik op ‘macOS’ en kies het apparaat waar je de bèta op wilt installeren.

Kom je er niet uit? Lees dan ons uitgebreide artikel waarin we tips geven voor de macOS Mojave-bèta.

macOS Mojave preview

Dit is er nieuw in macOS Mojave

De grootste toevoeging is Dark Mode, waardoor de kleuren van je computer van licht naar donker gaat. Menu’s worden voortaan in grijze tinten weergeven, waardoor het fijner is om ‘s avonds van het scherm te lezen. Ook de Mac App Store heeft een opfrisser gekregen en is een stuk overzichtelijker.

Daarnaast kun je voortaan met maar liefst 32 personen tegelijkertijd deelnemen aan een FaceTime-gesprek en heeft Finder nieuwe opties gekregen. Je kunt onder meer een snelle voorvertoning van bestanden zien en direct kleine acties uitvoeren, zoals het roteren van foto’s. Tot slot is Mojave ook een stuk privacyvriendelijker. Facebook-trackers in Safari worden bijvoorbeeld geblokkeerd, waardoor je anoniemer over het internet surft. Meer hierover lees je in onze macOS Mojave preview.

Lees meer over macOS Mojave

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu