‘Code macOS verwijst naar nieuwe MacBook Pro, OLED-strip en Touch ID’

Lars Paijmans
14 juni 2016, 15:24
2 min leestijd
‘Code macOS verwijst naar nieuwe MacBook Pro, OLED-strip en Touch ID’

Ondanks de geruchten en gelekte foto’s kregen we gisteren geen nieuwe MacBook Pro te zien tijdens 2016. Wel zijn er duidelijke verwijzingen naar de nieuwe MacBook in de code van macOS Sierra gevonden.

Lees verder na de advertentie.

macOS MacBook Pro verwijzingen ontdekt

Als we de code van de eerste macOS Sierra bèta beter bekijken, zijn er duidelijke macOS MacBook Pro verwijzingen gevonden naar functies die naadloos aansluiten op de 2016 MacBook Pro geruchten, zo ontdekte OMT. Hieruit kunnen we afleiden dat deze nieuwe MacBook onder meer een OLED-balk krijgt waar nu de functietoetsen nog zitten, ondersteuning voor een 5K Display en Touch ID.

Lees ook: Apple tovert OS X om tot macOS Sierra: dit is allemaal nieuw

MacBook Pro concept

In de kernel van macOS worden onder meer termen als Usage_LED_Player1 en IOHIDKeys genoemd. Dit zijn duidelijke verwijzingen naar LED-toetsen die geprogrammeerd kunnen worden om naar specifieke apps te verwijzen.

OLED-strip en Touch ID in macOS

Daarnaast worden er standaardfuncties van de OLED-strip genoemd in de macOS Sierra code. Denk hierbij aan een LED-lampje dat flitst bij een nieuwe notificatie, het aan- en uitzetten van je webcam en het opnemen van een FaceTime-gesprek.

Naast de OLED-balk verklapt macOS ook de komst van Touch ID op de Mac. Deze moet volgens de code in de OLED-strip verwerkt worden, aangezien de verwijzing naar biometrische authenticatie in dezelfde lijst met functies voor de functietoetsen staat.

De grafische drivers zouden tot slot een ander geheimpje verklappen. De AMD Polaris 10 en 11 GPU’s zouden de chips voor de 2016 MacBook Pro worden, wat opvallend is. Deze chips zouden 5K-schermen ondersteunen.

Het meest voor de hand liggende moment voor Apple om de nieuwe MacBook Pro aan te kondigen is in september, tegelijk met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Daardoor is de MacBook Pro mooi op tijd om macOS Sierra standaard geïnstalleerd te hebben als deze update in de herfst verschijnt.

Lees ook: ‘Dit is de 2016 MacBook Pro-behuizing met OLED-balk en usb-c’

Bron: OMT
Categorie: Geruchten
Thema: macOS Sierra
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen