De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘macOS komt naar de iPad in 2023’ (vergeet iPadOS maar)

Piet-Jan Lentjes
21 oktober 2022, 12:14
2 min leestijd
‘macOS komt naar de iPad in 2023’ (vergeet iPadOS maar)

Volgens geruchten ontwikkelt Apple een speciale versie van macOS voor de iPad Pro met M2. In 2023 kun je dan macOS op je tablet gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

‘macOS komt naar iPad’

Twittter-gebruiker Majin Bu is zeker geen onbekende wanneer het aankomt op Apple-geruchten. Zo deelde hij de iPhone 14-hoesjes al voordat het nieuwe toestel was aangekondigd.

Nu zegt hij dat Apple bezig is met de ontwikkeling van een speciale macOS-versie voor de iPad. Deze iets andere versie van macOS is dan specifiek voor de iPad Pro 2022 met M2-chip.

Hij zegt verder dat het achterliggende systeem dan wel macOS is, maar de apps die je draait wel die van de iPad zijn. Het is dus niet een ‘volwaardige’ versie van macOS. Daarnaast vertelt hij ook dat de interface zo’n 25 procent groter wordt. Waarschijnlijk om beter te werken met de touchbesturing van de iPad.

iPadOS gaat steeds meer richting macOS

Apple is natuurlijk al langer bezig om steeds meer macOS-achtige functies naar de iPad te brengen. Denk bijvoorbeeld aan Stage Manager, de functie die straks in iPadOS 16.1 gaat komen. Hiermee kunnen je makkelijker switchen tussen verschillende programma’s en nog beter multi-tasken. Net zoals je op een MacBook Air of MacBook Pro zou doen.

Of er daadwerkelijk een versie van macOS naar de iPad komt is nog even afwachten. Maar dat iPadOS steeds meer op macOS gaat lijken ligt voor de hand.

ipad pro 2022

Meer over de iPad Pro 2022 met M2

De grootste vernieuwingen van de iPad Pro 2022 zitten onder de motorkap. Zo heeft de Pro-tablet nu een razendsnelle M2-chip. Deze chip zit ook in de MacBook Air 2022.

Verder is de wifi-verbinding van de iPad Pro vernieuwd, waardoor nu een snelheid van 2.4 Gb/s mogelijk is. Een andere vernieuwing vind je bij de Apple Pencil 2. Deze wordt op de nieuwe iPad Pro al gedetecteerd op zo’n 12 mm boven het scherm.

De iPad Pro 2022 is te koop vanaf € 999,-. Je hebt dan wel de kleinere versie van 11 inch. Die mist ook het speciale mini-led scherm.

Apple iPad Pro 2022 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 999,-

Bekijk beste prijs

Refurbished

€ 869,-

Bekijk beste prijs

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2022
Apple iPad Pro 2022

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu