Deze Macs krijgen de update naar macOS High Sierra

Gijs Ettes
7 juni 2017, 15:28
2 min leestijd
Deze Macs krijgen de update naar macOS High Sierra

Maandag onthulde Apple macOS High Sierra, de eerste grote update van het besturingssysteem sinds de naamswijziging van OS X naar macOS. De volgende Macs en MacBooks krijgen de nieuwe software.

Deze Macs en MacBooks worden geüpdatet

Kort na de WWDC-keynote maakte Apple de bètaversie van macOS High Sierra beschikbaar voor ontwikkelaars. Later volgt ook nog een publieke test, en de definitieve release vindt in de herfst plaats. Bij elke update is het weer de vraag welke apparaten de nieuwe software mogen ontvangen. Macs die nu op macOS 10.13 draaien, krijgen straks in ieder geval de macOS High Sierra update. Het gaat om deze apparaten:

Geen zin om te wachten tot dit najaar? Meld je dan aan voor het bètaprogramma van Apple om de nieuwe versie van macOS nu al te testen.

Meer over de macOS High Sierra update

High Sierra voert diverse verbeteringen door in macOS. Zo komt het Apple File System van iOS 10 naar de Mac, wat ervoor zorgt dat bestanden veel sneller overgezet en gekopieerd worden. Het nieuwe bestandssysteem is geoptimaliseerd voor ssd’s en tevens een stuk veiliger.

In Safari worden automatisch afspelende video’s met geluid voortaan geblokkeerd. Safari gaat ook na wanneer adverteerders je volgen. Heb je bijvoorbeeld gezocht naar een nieuwe iPhone, dan krijg je op andere pagina’s nu nog automatisch advertenties van de smartphone te zien. macOS High Sierra beperkt de invloed van dit soort tracking.

macOS High Sierra update

Dankzij de grafische technologie Metal 2 worden de prestaties van je Mac verhoogd. Ook maakt Metal nieuwere Macs voor het eerst geschikt voor virtual reality. Meer weten? Check ons uitgebreide dossier over macOS High Sierra. Lees ook onze WWDC 2017 samenvatting met alle highlights van afgelopen maandag, waaronder iOS 11 en de Apple HomePod.

Lees het laatste nieuws over macOS

Categorie: Apple
Spotlight: macOS High Sierra

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's