Apple geeft eerste update vrij voor macOS High Sierra

Rick van der Veer
6 oktober 2017, 9:16
1 min leestijd
Apple geeft eerste update vrij voor macOS High Sierra

Een kleine twee weken nadat Apple macOS High Sierra beschikbaar maakte, brengt het bedrijf een kleine update uit voor het besturingssysteem. Hiermee pakt Apple vooral een paar bugs op het gebied van veiligheid aan.

Lees verder na de advertentie.

Dit bevat de eerste macOS High Sierra-update

Apple verhelpt hiermee veiligheidslekken in het nieuwe Apple File System, de Sleutelhanger en een aantal kleinere problemen. MacOS High Sierra introduceerde het Apple File System, maar bevatte ook een kwetsbaarheid wanneer je je schijf versleutelde.

Door de fout was het mogelijk om in het Schijfhulpprogramma wachtwoorden in te zien, waarmee een schijf versleuteld was. Apple heeft zelf een stappenplan online gezet hoe je je gegevens kunt beschermen als dit je overkomen is.

macOS High Sierra-update

Kort nadat macOS High Sierra uitgebracht werd, waarschuwde een hacker al voor het probleem met Sleutelhanger. Een lek in het systeem gaf kwaadwillenden toegang tot wachtwoorden in Sleutelhanger, ondanks dat deze normaal gesproken versleuteld zijn. Dit lek is in deze eerste update gedicht, al heeft het wel twee weken geduurd tot Apple erop gereageerd heeft.

De update lost ook een paar kleine foutjes op. Zo waren er problemen met de muiscursor in Adobe-programma’s en kon Apple Mail geen berichten verwijderen bij e-mail-accounts van Yahoo.

macOS High Sierra updaten

Updates voor macOS lopen tegenwoordig via de App Store. Onder het kopje ‘Updates’ staat de update dan ook voor je klaar. Wil je meer weten over wat er allemaal nieuw is in macOS High Sierra? Lees dan alles over het besturingssysteem op onze macOS High Sierra-overzichtspagina.

→ Lees ook onze macOS High Sierra review

Bron: Apple
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen