macOS High Sierra nu beschikbaar: zo download en installeer je de update

Lars Paijmans
25 september 2017, 19:00
2 min leestijd
Breaking
macOS High Sierra nu beschikbaar: zo download en installeer je de update

Het is maandagavond 19:00 uur, dus is het hoog tijd om je MacBook of iMac te updaten naar de nieuwste versie van macOS! In dit artikel lees je alles over hoe macOS High Sierra downloaden in zijn werk gaat.

Lees verder na de advertentie.

macOS High Sierra downloaden

Na een aantal bètaversies is macOS High Sierra vanaf nu eindelijk beschikbaar voor iedereen. Apple heeft de nieuwe versie om klokslag 19:00 uur beschikbaar gesteld. Het downloaden is heel makkelijk, als je weet waar je zoekt en onderstaande stappen volgt.

macOS High Sierra downloaden

macOS High Sierra downloaden en installeren:

  1. Open de Mac App Store;
  2. Klik op het Updates-tabblad;
  3. Wacht tot High Sierra hier verschijnt en klik op update;
  4. Wacht tot de download compleet is en volg de stappen op het scherm.

Houd er tijdens de installatie rekening mee dat je Mac meerdere malen opnieuw opgestart wordt. Sla dus eerst al je documenten goed op voordat je begint met updaten. Lees ook onderstaande tips om je Mac goed voor te bereiden op High Sierra.

Lees ook: Zo bereid je je Mac voor op macOS High Sierra

Let op: momenteel zijn de servers van Apple erg druk bezet, door de grote hoeveelheid mensen die de update wil installeren. Het kan dus langer dan gebruikelijk duren om High Sierra te downloaden.

macOS High Sierra nu beschikbaar

Als je de nieuwe update geïnstalleerd hebt, wil je natuurlijk weten wat er nieuw is. Apple kiest dit jaar voor een relatief subtiele update, die op de achtergrond echter grote veranderingen doorvoert. Zo stapt je Mac over op het Apple File System, een compleet nieuw bestandssysteem dat klaar is voor de toekomst en een stuk veiliger is.

Daarnaast worden er verbeteringen voor Safari doorgevoerd, zodat video’s niet meer automatisch worden afgespeeld en adverteerders je niet meer zomaar kunnen volgen. Ook de Foto’s-app krijgt een nieuw design en laat je gemakkelijker afbeeldingen bewerken.

Lees meer over macOS High Sierra

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen