macOS High Sierra-bug zorgt voor problemen met iMessage

Wouter Nijsen
18 oktober 2017, 15:02
2 min leestijd

Door een bug in macOS High Sierra ondervinden verschillende gebruikers problemen met iMessage. Het ontvangen van iMessage-berichten en sms’jes duurt veel langer op de Mac, maar ook zijn er problemen met notificaties op verbonden iOS-apparaten.

Lees verder na de advertentie.

macOS High Sierra-bug zorgt voor iMessage-problemen

De fout werd ontdekt door AppleInsider, nadat er op het officiële Apple-forum verschillende gebruikers melding van maakten. Het probleem heeft te maken met de werking van iMessage in macOS High Sierra, de nieuwste versie van het besturingssysteem. Berichten komen veel later op de Mac binnen dan op de apparaten die met hetzelfde iCloud-account zijn verbonden. Hierdoor verschijnen iMessage-berichten en sms’jes eerst op de iPhone of Apple Watch, maar pas veel later op de Mac(Book).

Bovendien zorgt de bug er bij sommige gebruikers voor dat op verbonden apparaten helemaal geen notificaties verschijnen, als de Mac wordt gebruikt. Het is niet duidelijk waar de problemen door ontstaan, maar mogelijk heeft het te maken met de synchronisatie van iMessage op verschillende apparaten.

Apple kondigde tijdens WWDC 2017 aan iMessage naar iCloud te brengen. Dit betekent dat berichten automatisch worden gesynchroniseerd en je dus op verschillende apparaten al je berichten kunt checken. Ook wijzigingen worden gesynchroniseerd: verwijder je op je iPhone een iMessage-gesprek, dan gebeurt dit automatisch ook op je Mac. Deze functionaliteit zou onderdeel zijn van High Sierra, maar werd uiteindelijk door Apple doorgeschoven naar een latere update.

Tijdelijke oplossingen

Sommige gebruikers melden (gedeeltelijke) oplossingen te hebben gevonden. Zo kan het helpen om de Berichten-app uit- en in te schakelen, of de software te downgraden naar macOS Sierra. Er is echter geen officiële oplossing beschikbaar, maar mogelijk is Apple hier al mee bezig.

Meer over macOS High Sierra

High Sierra verscheen eind september en introduceert enkele belangrijke vernieuwingen. Nieuw is het Apple File System, een bestandssysteem dat ervoor zorgt dat bestanden veel sneller overgezet en gekopieerd worden. Daarnaast zijn er verbeteringen voor Safari, de Foto’s-app en krijgt de Mail-app een opfrisbeurt. Meer hierover lees je in onze uitgebreide macOS High Sierra review.

Bron: AppleInsider
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen