Apple brengt macOS High Sierra 10.13.6 met AirPlay 2 en meer uit

Michel van 't Klaphek
9 juli 2018, 23:43
2 min leestijd
Apple brengt macOS High Sierra 10.13.6 met AirPlay 2 en meer uit

Apple heeft macOS High Sierra 10.13.6 uitgebracht. Het is de zesde tussentijdse update voor je iMac en MacBook. De belangrijkste toevoeging is AirPlay 2.

Lees verder na de advertentie.

macOS High Sierra 10.13.6 nu te downloaden

Nadat Apple eerder iOS 11.4.1 voor de iPad, iPhone en HomePod uitbracht, is nu de Mac aan de beurt. MacOS High Sierra 10.13.6 is een relatief kleine update en is vooral gericht op het verbeteren van de stabiliteit. De belangrijkste toevoeging is AirPlay 2, dat ook aanwezig is in iOS 11.4.

Dankzij AirPlay 2 kun je gelijktijdig audio streamen naar verschillende speakers. Dit is handig wanneer je een feestje hebt, en meerdere speakers aan elkaar wilt koppelen. Momenteel werkt AirPlay 2 op de Mac enkel in iTunes, maar daar komen in de toekomst andere programma’s bij.

Verder lost de update een probleem op waarbij gebruikers geen e-mails vanuit Gmail naar een ander programma konden verslepen. Tot slot wordt een probleem in de Foto’s-app opgelost, waarbij sommige mediabestanden niet goed herkend werden.

macOS High Sierra 10.13.6

macOS High Sierra 10.13.6 downloaden

De nieuwe software downloaden is heel gemakkelijk:

  1. Ga in de Mac App Store naar het ‘Updates’-tabblad;
  2. Vervolgens verschijnt macOS High Sierra 10.13.6 vanzelf in beeld;
  3. Tik op ‘Updaten’ en volg de instructies.

Tijdens het bijwerken start je Mac verschillende keren opnieuw op. Sla al je werkbestanden dus vooraf op. Wij raden aan om zo snel mogelijk te updaten, vanwege de verbeterde beveiliging.

macOS Mojave-bèta

Dit is waarschijnlijk een van de laatste versies van High Sierra, omdat de macOS Mojave-bèta momenteel in volle gang is. Deze versie introduceert enkele grote verbeteringen, waaronder de veelgevraagde donkere modus. Hierdoor is het fijner om ‘s avonds je computer te gebruiken.

Daarnaast wordt het bureaublad een stuk overzichtelijker dankzij de nieuwe Stacks-functionaliteit, in het Nederlands ‘Stapels’ genoemd. Tot slot is de App Store van een fris jasje voorzien en krijgt de Finder meer mogelijkheden.

Ook interessant: Download nu de macOS Mojave-bèta met Dark Mode en meer

Lees het laatste nieuws over macOS High Sierra

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu