Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Apple brengt macOS High Sierra 10.13.5 met Berichten in iCloud uit

Michel van 't Klaphek
1 juni 2018, 19:41
1 min leestijd
Apple brengt macOS High Sierra 10.13.5 met Berichten in iCloud uit

Apple heeft macOS High Sierra 10.13.5 uitgebracht. Dit is alweer de vijfde tussentijdse update voor je iMac en MacBook. De belangrijkste toevoeging is Berichten in iCloud.

Lees verder na de advertentie.

macOS High Sierra 10.13.5 nu beschikbaar

Nadat Apple afgelopen week iOS 11.4, watchOS 4.3.1 en tvOS 11.4 al uitbracht, is nu ook de Mac aan de beurt. De macOS High Sierra 10.13.5-update heeft als belangrijkste toevoeging Berichten in iCloud. Daarnaast worden natuurlijk ook enkele bugfixes uitgerold en veiligheidslekken gedicht. We raden daarom aan om de update zo snel mogelijk te installeren.

Dankzij Berichten in iCloud worden je iMessage-berichten tussen je Apple-apparaten gesynchroniseerd. Zodra je dus een bericht verwijdert op je Mac, verdwijnt deze ook op je iPad en iPhone. In tegenstelling tot de vorige macOS-update is versie 10.13.5 behoorlijk compact qua nieuwe functies. Naast Berichten in iCloud zijn namelijk geen grote toevoegingen gedaan.

apple-communicatie

macOS High Sierra 10.13.5 downloaden

De nieuwe macOS-versie downloaden is heel gemakkelijk. Ga hiervoor naar de Mac App Store en tik op het ‘Updates’-tabblad. Vervolgens verschijnt macOS High Sierra 10.13.5 vanzelf in beeld. Klik vervolgens op ‘Updaten’ en volg de instructies op. Houd er wel rekening mee dat je Mac tijdens het updaten diverse malen opnieuw opstart. Sla al je werkbestanden dus op voordat je met installeren begint.

Op 4 juni begint de WWDC 2018. Naar verwachting presenteert Apple op deze conferentie macOS 10.14. Er is nog weinig bekend over deze grootschalige update. Wel suggereren sommige bronnen dat Apple zich meer op virtual reality (vr) gaat focussen.

Uiteraard doet iPhoned verslag van de Apple-keynote. Deze begint op 4 juni omstreeks 19:00 uur Nederlandse tijd. Volg ons op Twitter, download de iPhoned-app of houd de website in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees het laatste nieuws over macOS High Sierra

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu