Apple noemt OS X per ongeluk al macOS op de website

9 juni 2016, 10:15
1 min leestijd
Apple noemt OS X per ongeluk al macOS op de website

Er gaan al langer geruchten dat Apple aanstaande maandag OS X officieel omdoopt tot macOS. Nu deze term ook op de website van Apple is verschenen lijkt de naamsverandering zo goed als zeker.

Lees verder na de advertentie.

macOS genoemd op Apples website

Apple onthulde gisteravond dat er grote veranderingen worden doorgevoerd in de App Store, en in het bijbehorende online persbericht over iTunes Connect liet Apple de term macOS per ongeluk al vallen. Pas toen deze fout werd opgemerkt door websites en mensen op Twitter werd de naam snel bijgesteld naar ‘Mac OS X’.

macOS genoemd


Foto: 9to5mac

Het slordige foutje van Apple is opvallend, omdat een soortgelijke fout ook al in april werden gemaakt. Toen lanceerde het bedrijf een nieuwe webpagina over duurzaamheid die het ook over MacOS in plaats van OS X had. In maart werd in de code van OS X 10.11.4 ook een verwijzing naar macOS genoemd.

Als Apple aanstaande maandag tijdens WWDC inderdaad besluit om over te stappen naar macOS, dan sluit het besturingssysteem van de Mac beter aan bij de rest van het ecosysteem. iOS, tvOS en watchOS hebben immers allemaal betrekking op de apparaten waar ze op draaien, en macOS doet precies hetzelfde.

Samen met de nieuwe naam zijn er ook andere grote veranderingen voor OS X op komst. Zo zou spraakassistent Siri worden toegevoegd en worden zowel iTunes als de Foto’s-app grondig verbeterd. Lees meer over onze verwachtingen voor OS X 10.12 (of macOS) in het onderstaande artikel.

Lees ook: OS X 10.12: 7 verwachtingen nieuwe apps en functies op de Mac

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu