‘Donkere modus voor macOS op komst, iOS volgt later’

Michel van 't Klaphek
21 april 2018, 13:33
2 min leestijd
‘Donkere modus voor macOS op komst, iOS volgt later’

Wellicht krijgt macOS High Sierra binnenkort een integrale donkere modus. De vindplaats van deze informatie duidt erop dat iOS in de toekomst ook deze functie krijgt.

Lees verder na de advertentie.

‘macOS donkere modus op komst’

Dat blijkt uit aanwijzingen in de broncode van WebKit, het systeem achter Safari. Volgens de code kan macOS het kleurenschema van bepaalde besturingsonderdelen, zoals knoppen, aanpassen van wit naar zwart. Zodoende is een integrale, systeemwijde donkere modus waarschijnlijk op komst. Veel mensen vinden het fijner om een donkere achtergrond te hebben, omdat lezen zo aangenamer wordt.

Momenteel is het in macOS al mogelijk om onder meer de dock in donkere kleuren te weergeven. De ontdekking zorgt ervoor dat de weergave van alle apps in het hele systeem in één keer donker gemaakt kunnen worden, zonder dat de ontwikkelaar hier extra acties voor moet uitvoeren. Zodoende heb je als gebruiker straks keuze welk thema je wilt gebruiken.

Krijgt iOS ook een dark mode?

De code is te vinden in macOS-versie 10.14, die dit najaar moet verschijnen. De timing van het nieuws is opvallend aangezien de afgelopen tijd steeds meer berichten verschijnen dat Apple van plan is om de App Stores van macOS en iOS samen te voegen. Aangezien WebKit de motor achter Safari is voor beide besturingssystemen, lijkt een donkere modus voor iOS aannemelijk. Vermoedelijk moeten we hier nog wel even op wachten. De eerste geruchten en stukjes informatie over iOS 12 reppen immers nog met geen woord over deze functie.

iPhone X Dark Mode

Door het samenvoegen van beide App Stores moet het mogelijk worden om apps die nu alleen nog op je iPhone werken, straks ook je iMac of MacBook te kunnen gebruiken. Afgelopen week ontkende Tim Cook nog dat beide besturingssystemen compleet samen worden gevoegd, maar liet in het midden of een verdere integratie op komst is.

Download onze app om op de hoogte te blijven van de donkere modus of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9To5Mac
Bron afbeelding: Medium
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu