Apple-website verklapt: macOS Catalina verschijnt volgende week

27 september 2019, 9:26
2 min leestijd
Apple-website verklapt: macOS Catalina verschijnt volgende week

De iPhone, iPad, Apple Watch en Apple TV hebben inmiddels hun grote jaarlijkse update gehad. Tot slot is de Mac aan de beurt met macOS Catalina, een update die volgende week lijkt te verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

macOS Catalina releasedatum verklapt

Apple is verdacht stil geweest over een exacte macOS Catalina releasedatum, maar de Deense website van het bedrijf lijkt deze nu zelf verklapt te hebben. Op de pagina van Catalina is te lezen dat gamingdienst Apple Arcade vanaf 4 oktober beschikbaar is op de Mac.

Omdat Apple Arcade deel uitmaakt van macOS Catalina is de kans heel groot dat we de update dus volgende week vrijdag op onze iMacs en MacBooks kunnen zetten. Dat zo wel opvallend zijn, omdat Apple eigenlijk nooit een update op vrijdag uitbrengt. De kans bestaat dus dat Catalina al eerder die week verschijnt en de deuren van Apple Arcade simpelweg pas op vrijdag geopend worden op de Mac.

Het enige wat Apple officieel heeft gezegd over de release van Catalina is dat hij ‘ergens in oktober’ beschikbaar komt. Nu lijkt het er in ieder geval op dat dit ergens aan het begin van de maand zal zijn. macOS Catalina is daarmee de laatste grote update die dit jaar verschijnt.

De laatste grote update van 2019

Na iOS 13, iPadOS, tvOS 13 en watchOS 6 kunnen Macs vanaf Catalina aan de slag met allerlei nieuwe functies en verbeteringen. Zo maakt de Schermtijd-functie de overstap naar de Mac en wordt iTunes opgesplitst in aparte apps. Check ook onze macOS Catalina overzichtspagina voor meer info over alle functies.

Apple Arcade is inmiddels al een weekje beschikbaar op de iPhone, iPad en Apple TV. De gamingdienst van Apple geeft je onbeperkt toegang tot een bibliotheek aan games voor vijf euro per maand. Weten of dit jouw geld en tijd waard is? Lees dan onze Apple Arcade review waarin we nieuwste Apple-dienst uitgebreid getest hebben.

Lees ook: Apple Arcade review: gamen zonder fratsen en de hoogste kwaliteit

Bron: Macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu