Download nu de macOS Catalina-bèta met Schermtijd, Siri Shortcuts en meer

Michel van 't Klaphek
24 juni 2019, 20:37
2 min leestijd
Download nu de macOS Catalina-bèta met Schermtijd, Siri Shortcuts en meer

Apple heeft niet alleen de eerste publieke bèta van iOS 13 uitgebracht, ook macOS Catalina is alvast uit te proberen. Zo haal je de bèta binnen op je Mac.

Lees verder na de advertentie.

Publieke macOS Catalina-bèta downloaden

Voordat Apple een nieuwe versie van macOS uitbrengt geeft het ontwikkelaars altijd de tijd om hun programma’s bij te werken. Hierna volgt een publieke testversie voor enthousiaste Mac-bezitters voordat de definitieve versie van macOS Catalina (10.15) in september verschijnt.

Wil jij als eerste aan de slag met Schermtijd, de vernieuwde Siri Shortcuts en Sidecar? Dat is heel eenvoudig. Je moet je eerst inschrijven bij Apple waarna je de vroege versie kunt binnenhalen. Zodra je bent aangemeld krijg je toekomstige testversies als reguliere update aangeboden.

Zo download je de macOS Catalina-bèta:

  1. Ga naar de bètawebsite van Apple op je Mac;
  2. Druk op ‘Sign up’, meld je aan met je Apple ID en kies ‘Sign in’;
  3. Selecteer macOS als je daar niet automatisch uitkomt;
  4. Maak een back-up wanneer je dit nog niet gedaan had;
  5. Scroll naar beneden en druk op ‘Download the macOS Public Beta Access Utility’ en installeer het programma zoals je gewend bent;
  6. Ga naar ‘Software-update’ in de Systeemvoorkeuren en volg de stappen op het scherm om de bèta te downloaden.
macOS Catalina officieel

Zoals gezegd is het belangrijk om vooraf een back-up van je Mac te maken, aangezien het hier om een testversie gaat. Apple gebruikt de bèta om de laatste plooien glad te strijken en daarom kun je rare dingen of bugs tegenkomen. Door een back-up te maken verlies je in ieder geval geen persoonlijke gegevens.

Dit is nieuw in macOS Catalina

macOS Catalina (10.15) is niet de meest aanwezige update van de afgelopen jaren, maar wel een handige. De software voegt namelijk een hoop handige functies toe zoals Sidecar, de mogelijkheid om een iPad als tweede scherm te gebruiken.

Ook wordt iTunes opgesplitst in losse apps en komt Schermtijd naar de pc. Hierdoor wordt bijgehouden hoeveel tijd je dagelijks achter je Mac zit. Check onze macOS Catalina-pagina voor een overzicht van alle nieuwe functies. Hier vind je ook of jouw Mac de update ondersteunt.

Lees meer over macOS Catalina

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu