macOS Catalina nu beschikbaar: download de grote Mac-update van 2019

Lars Paijmans
7 oktober 2019, 19:03
2 min leestijd
Breaking
macOS Catalina nu beschikbaar: download de grote Mac-update van 2019

We hebben er wat langer op moeten wachten dan de rest van de updates, maar vanaf nu kun je macOS Catalina downloaden en installeren op je MacBook en iMac. Wij laten zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

macOS Catalina nu downloaden

In tegenstelling tot iOS 13, watchOS 6, iPadOS en tvOS hebben we tot oktober moeten wachten voor de release van macOS Catalina. Dit is de grote jaarlijkse update voor de Mac met nieuwe functies en een waslijst aan kleine en grotere verbeteringen.

macOS Catalina voorbereiding

Zo kun je macOS Catalina downloaden en installeren

  1. Open de Mac App Store;
  2. Klik op het tabblad ‘Updates’;
  3. Wacht tot macOS Catalina hier verschijnt en klik op ‘Update’;
  4. Wacht tot de download is voltooid en volg de stappen op het scherm.

Verschijnt de update nou niet, dan kun je ook de zoekfunctie van de Mac App Store gebruiken en naar ‘Catalina’ zoeken. Vorig jaar bleek dat de snelste manier te zijn om Mojave te downloaden en installeren. Omdat heel veel mensen de update nu tegelijk downloaden, kan het langer dan normaal duren tot de update is voltooid. Houd daar rekening mee of wacht een paar uur voor een snellere download.

Houd er ook rekening mee dat je Mac meerdere malen opnieuw zal opstarten tijdens het installeren van de update. Sla dus al je openstaande documenten op en sluit je apps af. Check meteen even wanneer je voor het laatst een reservekopie hebt gemaakt en maak eventueel een nieuwe. Mocht er dan iets misgaan tijdens het installeren, dan heb je altijd iets om op terug te vallen.

Lees ook: zo bereid je jouw Mac voor op macOS Catalina

Deze Macs ondersteunen macOS Catalina:

Meer weten over wat er allemaal nieuw in macOS Catalina? Check onze overzichtspagina waarin we de zeven grootste vernieuwingen op een rijtje zetten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu