Apple brengt macOS Catalina 10.15.1 en watchOS 6.1 uit: zo haal je de updates binnen

Michel van 't Klaphek
29 oktober 2019, 18:15
2 min leestijd
Apple brengt macOS Catalina 10.15.1 en watchOS 6.1 uit: zo haal je de updates binnen

Apple heeft nieuwe softwareversies voor de Mac en Apple Watch uitgebracht. Dit zijn de nieuwe features van macOS Catalina 10.15.1 en watchOS 6.1, en zo haal je de updates binnen.

Lees verder na de advertentie.

macOS Catalina 10.15.1 downloaden

macOS Catalina kwam afgelopen maand uit en is nu toe aan zijn eerste grote update. Na het bijwerken van je Mac kun je onder meer aan de slag met tientallen nieuwe emoji en de kersverse AirPods Pro gebruiken. macOS Catalina 10.15.1 downloaden doe je zo:

  1. Open de Mac App Store;
  2. Klik op het tabblad ‘Updates’;
  3. Wacht tot macOS Catalina hier verschijnt en klik op ‘Update’;
  4. Wacht tot de download is voltooid en volg de stappen op het scherm.
schermtijd op de mac

Verschijnt de update nou niet, dan kun je ook de zoekfunctie van de Mac App Store gebruiken en naar ‘Catalina’ zoeken. Vorig jaar bleek dat de snelste manier te zijn om updates te downloaden en installeren. Omdat heel veel mensen de update nu tegelijk downloaden, kan het langer dan normaal duren tot de update is voltooid. Houd daar rekening mee of wacht een paar uur voor een snellere download.

Tijdens het bijwerken gaat je Mac meerdere keren opnieuw opstarten. Sla dus alle openstaande documenten op en sluit belangrijke apps af. Check ook meteen of je onlangs nog een reservekopie van je Mac hebt gemaakt. Mocht er tijdens het downloaden van de macOS-update iets misgaan, heb je altijd nog een eerdere versie om op terug te vallen.

Nieuw in macOS Catalina 10.15.1

macOS Catalina 10.15.1 voegt enkele nieuwe dingen toe, waaronder 70 nieuwe emoji. Bovendien werken de AirPods Pro vanaf nu samen met je Mac en krijgt HomeKit er diverse functies bij, waaronder de mogelijkheid om met encryptie beveiligde video’s te bekijken en op te slaan. Ook kun je vanaf nu gemakkelijk Siri-opnames verwijderen. Verder zijn enkele bugs opgelost, zoals het probleem waarbij bestandsnamen in de Foto’s-app niet te zien waren.

Lees verder over de nieuwe functies van macOS Catalina

watchos 6 review

watchOS 6.1 downloaden

Daarnaast brengt Apple watchOS 6.1 uit voor de Apple Watch. Het is de eerste tussentijdse update voor het besturingssysteem sinds de release van watchOS 6 eerder dit jaar. Extra fijn is dat de update ook direct beschikbaar is voor de Series 1 en Series 2. Zo haal je watchOS 6.1 binnen op je Apple Watch:

  1. Plaats je Apple Watch op de oplader in de buurt van je iPhone;
  2. Open de Watch-app op je iPhone;
  3. Tik op Algemeen;
  4. Kies ‘software-update’;
  5. Wacht tot de update in beeld verschijnt en begin met downloaden.

Je iPhone moet minstens op iOS 13 draaien om de update binnen te halen. watchOS 6.1 is dus ook beschikbaar voor oudere Apple-horloges. Houd er wel rekening mee dat niet alle watchOS 6-functies beschikbaar zijn. Nieuw in watchOS 6.1 is de AirPods Pro-ondersteuning, de high-end oordopjes die Apple onlangs aankondigde. Ook zijn enkele bugs opgelost, al maakt het bedrijf uit Cupertino niet bekend om welke fouten het ging.

Ook interessant: watchOS 6 review: fijne update met waardevolle toevoegingen

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu