‘Verwijzingen naar AMD-processoren duiken op in macOS-code’

Dennis de Vries
10 februari 2020, 11:06
1 min leestijd
‘Verwijzingen naar AMD-processoren duiken op in macOS-code’

Apple test mogelijk het gebruik van AMD-chipsets voor aankomende Macs en MacBooks. Daarvoor zijn aanwijzingen gevonden in de broncode van een macOS Catalina-bèta.

Lees verder na de advertentie.

AMD processornamen gevonden in MacOS

In de systeembestanden macOS Catalina 10.15.2-bèta 3 duiken verschillende codenamen op, onder meer van bekende schilders. De namen Picasso, Renoir en Van Gogh zijn bijvoorbeeld verschenen. Ook de termen Navi en Raven vallen op. Al deze namen worden gebruikt als codenamen voor processoren van fabrikant AMD. Een Reddit-gebruiker ontdekte de verwijzingen, waarna hij screenshots op het forum plaatste.

amd processor codenamen in macos

Momenteel maakt Apple nog exclusief gebruik van Intel-chipsets in Macs en MacBooks. Wel zijn er enkele apparaten, zoals de nieuwe MacBook Pro, die een grafische kaart gebruiken van AMD. Het feit dat macOS geschikt wordt gemaakt voor processoren van diezelfde fabrikant, zou kunnen duiden of het feit dat Apple langzaamaan afscheid wil nemen van Intel.

Mogelijk voor Apples gaminglaptop

AMD heeft de laatste jaren grote stappen gemaakt met de ontwikkeling van processoren. De serie Ryzen-processoren met geïntegreerde grafische kaarten steekt Intel moeiteloos naar de kroon en zijn in sommige gevallen erg geschikt voor gebruik in laptops.

Eind vorig jaar dook er een gerucht op dat Apple werkte aan een MacBook en iMac die speciaal gericht zijn op pro-gamers. Gezien de prestaties van de chipsets, is het niet ondenkbaar dat zo’n apparaat voorzien wordt van een AMD Accelerated Processing Unit (APU), zoals de fabrikant zijn processoren noemt.

Meer dan enkele geruchten zijn daarover echter niet naar buiten gekomen. Het feit dat er nu codenamen van AMD-producten in Apples bètasoftware opduiken, kan ook gewoon betekenen dat de fabrikant intern testen uitvoert, zonder daar meteen nieuwe computers mee op de markt te willen brengen.

Lees meer over Apple

Via: MacRumors
Bron afbeelding: Reddit
Categorieën: Apple, Geruchten
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen