De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Waarom Apple niet meer laat zien hoe lang je MacBook-accu meegaat

Lars Paijmans
14 december 2016, 10:06
2 min leestijd
Waarom Apple niet meer laat zien hoe lang je MacBook-accu meegaat

Na een stroom van kritiek over de macOS accuduur van de nieuwe MacBook Pro, kiest Apple voor een wel erg gekke oplossing. Vanaf de nieuwste versie van macOS is de tijdsaanduiding die laat zien hoe lang de accu nog meegaat, voorgoed verdwenen.

Lees verder na de advertentie.

macOS accuduur tijdsaanduiding verdwenen

Apple kreeg de afgelopen weken heel wat kritiek over de accuduur van de nieuwe MacBook Pro. Tijdens de onthulling van de laptop sprak Apple over een gemiddelde accuduur van 10 uur, maar al snel bleek dat dit haast onmogelijk te halen was. Ook tijdens het testen voor onze MacBook Pro review viel ons op dat we eerder na 6 uur de MacBook aan de lader moesten hangen.

Accuduur tijdsaanduiding

De beste oplossing is volgens Apple dus om de tijdsaanduiding weg te halen die verschijnt als je op het accu-icoontje in de menubalk klikt. Je ziet voortaan alleen nog het accupercentage, maar niet meer hoe lang je hier ongeveer mee kunt doen. De verandering wordt automatisch doorgevoerd zodra je macOS Sierra 10.12.2 installeert.

Volgens bronnen die dicht bij Apple staan zou de tijdsaanduiding verwijderd zijn omdat hij te onbetrouwbaar was. De nieuwe processors wisselen regelmatig van taken, wat het erg lastig maakt om een juiste inschatting voor de accuduur te maken. Het ene moment kan de teller nog op 3 uur staan, om een paar seconden later naar 2,5 uur te schieten omdat de processor toevallig een zware taak uitvoert.

Zelf inschatten, of een app gebruiken

Vanaf macOS 10.12.2 laat de accu van de Mac precies hetzelfde zien als op je iPhone en iPad: een percentage, waar jij vervolgens zelf een inschatting over zult moeten maken. Gelukkig zijn er ook al een aantal apps van derden (zoals CleanMyMac3) die nog wel gewoon laten zien hoe lang de accu ongeveer meegaat. De update voor macOS is sinds gisteravond beschikbaar. Naast deze dubieuze beslissing, voegt de update ook nieuwe emoji toe en verhelpt hij verschillende bugs waar MacBook-gebruikers last van hadden.

Lees meer over macOS Sierra

Bron: The Loop
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen