De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Mac-nostalgie: download macOS 8 uit 1997 nu als gratis app

Lars Paijmans
30 juli 2020, 17:03
2 min leestijd
Mac-nostalgie: download macOS 8 uit 1997 nu als gratis app

macOS is anno 2020 niet meer te vergelijken met hoe de software van de Mac er vroeger uitzag. Des te leuker om terug te blikken met deze gratis macOS 8-app waarmee je teruggaat naar 1997.

Lees verder na de advertentie.

macOS 8 te downloaden als emulator

De app is gemaakt door Felix Rieseberg, een ontwikkelaar van Slack die in 2018 ook Windows 95 een soortgelijke behandeling gaf. Nu is hij terug met een gezonde dosis nostalgie voor Mac-liefhebbers.

Extra leuk: de ontwikkelaar heeft alvast een aantal apps en games vooraf geïnstalleerd. Klassiekers als Doom, Oregon Trail, Duke Nukem 3D, Civilization 2 en meer staan na het installeren meteen klaar om gespeeld te worden. Ook antieke versies van populaire apps als Photoshop 3, Premiere 4 en Illustrator kun je in deze emulator uitproberen.

Je kunt de macOS 8 app downloaden via Github, waar de volledige app gratis beschikbaar is en minder dan 250MB ruimte inneemt op je harde schijf. Je kunt de app zowel op je Mac als Windows- of Linux-pc installeren.

Rieseberg benadrukt wel dat de vooraf geïnstalleerde versies van Internet Explorer en Netscape zo verouderd zijn dat je er niet eens een simpele website als Google mee kunt openen. Dat maakt deze app vooral leuk om even doorheen te klikken als je in de jaren negentig een Mac had, of als je nu benieuwd bent hoe macOS door de jaren heen is veranderd.

macOS klaar voor de toekomst met Big Sur

Bovendien is het een goed moment om even in het verleden te duiken, omdat de Mac op het punt staat om weer een heel nieuw hoofdstuk te beginnen. Dit najaar stapt macOS namelijk over naar versie 11 Big Sur. De update introduceert een nieuw design voor de Mac waardoor app-iconen, vensters en de meeste apps van Apple een heel nieuw gezicht krijgen.

Wil je meer weten over Big Sur? Check dan ons onderstaande overzicht waarin we de belangrijkste nieuwe macOS Big Sur-functies en verbeteringen voor je op een rijtje hebben gezet.

macOS 11 Big Sur: Deze 6 functies gaan je Mac vernieuwen
Bron: Github
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu