Dit is waarom je nu móét updaten naar macOS Ventura 13.2.1

Yannick Chalkiopoulos
14 februari 2023, 16:22
2 min leestijd
Dit is waarom je nu móét updaten naar macOS Ventura 13.2.1

Apple heeft een reeks nieuwe updates uitgebracht, waaronder macOS 13.2.1. Dit is een belangrijke update, iPhoned legt uit waarom.

Lees verder na de advertentie.

Apple lanceert macOS 13.2.1

Apple heeft weer een aantal nieuwe updates uitgebracht. Met iOS 16.3.1, iPadOS 16.3.1 en macOS 13.2.1 kan je weer even vooruit. Het zijn geen grote updates, maar dat maakt ze niet minder belangrijk. Vooral de update van macOS Ventura moet je écht even installeren.

macOS 13.2.1

macOS 13.2.1: een belangrijke beveiligingsupdate

In de nieuwe macOS-update wordt namelijk een belangrijk probleem met WebKit opgelost. WebKit is de software waar Safari op draait, dat door dit probleem in macOS kwetsbaar is voor gevaarlijke programmacode. Daarom is het belangrijk dat dit beveiligingsprobleem zo snel mogelijk verholpen wordt.

Het probleem met WebKit was inmiddels algemeen bekend, waardoor er al flink misbruik is gemaakt van het beveiligingsprobleem. Hoe vaak dit precies is gebeurd en hoeveel Mac-gebruikers hierdoor zijn getroffen is niet duidelijk. Het probleem is dus in macOS 13.2.1 verholpen.

Zo installeer je de nieuwe macOS-update

Om macOS 13.2.1 te installeren, moet je MacBook voldoende opgeladen zijn of aan de oplader liggen. Zo installeer je de macOS-update:

macOS 13.2.1 installeren op Mac

  1. Open ‘Instellingen’;

  2. Ga naar ‘Algemeen’;

  3. Kies voor ‘Software-update’;

  4. Installeer de nieuwste versie van macOS.

macOS Ventura

Nieuwe MacBook kopen? Check de beste prijzen

Heb je nog geen MacBook en ben je op zoek naar een nieuwe? Of heb je nog een oude en wil je upgraden? Apple heeft in januari een nieuwe generatie MacBook Pro’s gelanceerd. De nieuwe laptops hebben een nieuwe M2-chip en zijn daardoor sneller dan ooit. Ben je van plan de nieuwe MacBook Pro te kopen? Check dan de beste deals in onze prijsvergelijker:

Apple MacBook Pro 2023 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 2.259,-

Bekijk beste prijs

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro 2023
Apple MacBook Pro 2023

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu