Concept: zo kan Apple iOS en macOS dit najaar met elkaar combineren

Lars Paijmans
2 maart 2018, 11:23
2 min leestijd
Concept: zo kan Apple iOS en macOS dit najaar met elkaar combineren

WWDC 2018 komt langzaam maar zeker dichterbij, dus is het hoog tijd om vooruit te blikken op de volgende versie van iOS en macOS. Dit macOS 11-concept toont een interessante mix tussen de twee besturingssystemen van Apple.

Lees verder na de advertentie.

macOS 11-concept toont toekomst van de Mac

Ontwerper Álvaro Pabesio heeft goed gekeken naar alle geruchten die tot nu toe over iOS 12 en de nieuwe versie van macOS zijn verschenen. Apple zou de apps van iOS en macOS dit najaar met elkaar vermengen, zodat ontwikkelaars nog maar voor één platform hoeven te ontwikkelen.

macOS 11 concept

Het gerucht zette Pabesio aan het denken, wat een concept opleverde dat als een mix tussen iOS en macOS gezien kan worden. Zo zien we een iOS-achtige menubalk terug, samen met een Bedieningspaneel en donkere modus. De menubalk wordt hierdoor opgenomen in het scherm en verschijnt alleen als je hem nodig hebt. In het Bedieningspaneel schakel je wifi en bluetooth gemakkelijk in en uit, net zoals dat nu op de iPhone werkt.

Het wordt pas echt interessant als je kijkt hoe Pabesio de universele apps heeft verwerkt. Zo heeft bijna iedere macOS-app een nieuw ontwerp gekregen en is er Handoff-ondersteuning toegevoegd. Hierdoor kun je een app op je iPhone gebruiken en vervolgens probleemloos overschakelen op de Mac-app. Het beeld wordt automatisch bijgesteld voor het grotere scherm en de andere resolutie.

macOS 11 concept

Uitgebreid toestelbeheer

Een andere interessante toevoeging die we graag terug zouden zien in macOS is een ‘Devices’-tabblad in de Finder. Hier staan overzichtelijk al je Apple-apparaten opgesomd, zodat je gemakkelijk je iPhone, iPad, AirPods, Apple TV en HomePod kunt beheren en de instellingen ervan kunt wijzigen.

Het concept van Pabesio is behoorlijk ambitieus, dus verwachten we niet dat Apple dit najaar dit soort grote veranderingen doorvoert. Op WWDC zal Apple laten zien hoe zij macOS en iOS beter met elkaar samen gaat laten werken. Hoe dit idee tot stand is gekomen en wat het bedrijf ermee van plan is, lees je in het onderstaande artikel.

Lees ook: ‘Apple gaat iPhone-, iPad- en Mac-apps met elkaar combineren’

Bron: Behance
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen