De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Waarom je macOS 11.3 zo snel mogelijk moet installeren

Erwin Vogelaar
27 april 2021, 12:04
1 min leestijd
Waarom je macOS 11.3 zo snel mogelijk moet installeren

macOS 11.3 (Big Sur) is beschikbaar, en heeft naast nieuwe functies ook een zeer belangrijke fix voor een grote kwetsbaarheid. Lees snel waarom naar macOS 11.3 updaten zo belangrijk is.

Lees verder na de advertentie.

Waarom snel macOS 11.3 updaten

De nieuwste update voor macOS is nu te downloaden. Als je deze al hebt gedownload en geïnstalleerd, dan ben je veilig. Heb je dat nog niet gedaan? Dan raden we je aan om dat toch zo snel mogelijk wel te doen. 

macOS 11.3 is namelijk niet alleen een update met wat extra functies. Wat meer onzichtbaar voor de gemiddelde gebruiker is dat deze update een enorm gevaarlijke kwetsbaarheid repareert.

Deze kwetsbaarheid werd afgelopen maart al ontdekt door beveiligingsonderzoeker Cedric Owens, en zorgt ervoor dat alle beveiligingen van Apple worden ontweken. Malware kan via een document of schadelijke website worden geïnstalleerd op elke Mac die deze update nog niet heeft. 

macos 11.3 updaten

Deze kwetsbaarheid wordt al actief misbruikt door hackers. In de meeste gevallen gaat het om een programmaatje dat wordt gedownload. Als de gebruiker deze installeert, wordt er malware verspreid op de computer. Deze malware ontwijkt Apples malwarebescherming volledig. 

“Dit is waarschijnlijk de ergste of potentieel de meest impactvolle bug voor dagelijkse macOS-gebruikers”, stelt onderzoeker Patrick Wardle tegenover Vice

Meer updates

macOS 11.3 is sinds maandagavond te downloaden en is rond de 6GB groot. Naast deze belangrijke bescherming, biedt macOS 11.3 onder andere ook ondersteuning voor de nieuwe AirTag.

Daarnaast kun je nu ook iOS 14.5 downloaden, waarmee je onder andere Face ID kunt gebruiken met een mondkapje als je een Apple Watch draagt. Tevens is er een nieuwe update voor deze Apple Watch beschikbaar.

Bron: Gizmodo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen