De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Downloaden: macOS 11.2 (Big Sur) is nu beschikbaar

Mike Peek
1 februari 2021, 20:15
2 min leestijd
Downloaden: macOS 11.2 (Big Sur) is nu beschikbaar

Apple heeft een software-update voor de Mac uitgebracht. In dit artikel laten we zien hoe je macOS 11.2 (Big Sur) kunt downloaden en installeren. De nieuwe versie van macOS lost vooral veel bekende bugs op.

Lees verder na de advertentie.

macOS 11.2 downloaden doe je zo

macOS 11.2 (Big Sur) is de nieuwste versie van Apples besturingssyteem voor de Mac. De nadruk van deze update ligt op het verhelpen van bekende bugs. Zo is de betrouwbaarheid van bluetooth verbeterd. Vooral de nieuwe MacBooks met M1-chip hadden soms last van verbindingsproblemen.

Na het downloaden van macOS 11.2 moeten ook problemen met iCloud Drive zijn verholpen. Die werd soms per ongeluk uitgeschakeld. Bezitters van een Mac mini met M1-chip zouden geen probleem meer moeten hebben met hun monitor. Soms kregen zij een zwart scherm te zien als hun display was verbonden met een hdmi-naar-dvi-adapter.

Je kunt macOS 11.2 als volgt downloaden:

  1. Open de Systeemvoorkeuren;

  2. Klik op de knop ‘Software-updates’;

  3. Wacht tot macOS Big Sur hier verschijnt en klik op ‘Installeer nu’;

  4. Wacht tot de download is voltooid en volg de stappen op het scherm.

macOS 11.2 downloaden

Tijdens het installeren van macOS 11.2 zal je Mac opnieuw worden opgestart. Zorg er dus voor dat je al je bestanden hebt opgeslagen en programma’s hebt afgesloten. De update rolt uit voor alle onderstaande Macs:

macOS Big Sur is de grootste update in jaren

macOS Big Sur zit boordevol nieuwe functies en is dan ook de grootste software-update voor de Mac in jaren. Zo is het design behoorlijk op de schop gegaan. De focus lag daarbij op gebruiksvriendelijkheid en snelheid. Verder heb je nu de beschikking over een bedieningspaneel en kun je aan de slag met widgets. We hebben alle belangrijke nieuwe functies in macOS Big Sur voor je op een rijtje gezet. Je kunt natuurlijk ook de video hieronder bekijken.

macOS 11 Big Sur: Deze 6 functies gaan je Mac vernieuwen

Het laatste nieuws over Apple:

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu