Downloaden: macOS 11.2.1 met bugfix voor laadprobleem MacBooks

Mike Peek
9 februari 2021, 20:16
2 min leestijd

Apple heeft een kleine software-update voor de Mac uitgebracht. In dit artikel laten we zien hoe je macOS 11.2.1 (Big Sur) kunt downloaden en installeren. De nieuwe versie van macOS bevat een bugfix voor het laadprobleem van oudere MacBooks.

Lees verder na de advertentie.

macOS 11.2.1 downloaden doe je zo

Slechts acht dagen na het verschijnen van macOS 11.2 heeft Apple alweer een nieuwe versie van het besturingssysteem uitgebracht. Het gaat om een kleine update die vooral belangrijk is voor eigenaren van een MacBook Pro uit 2016 of 2017. Die konden in sommige gevallen niet meer worden opgeladen. macOS 11.2.1 verhelpt dat probleem.

Mogelijk bevat de update nog meer kleine verbeteringen en veiligheidsoplossingen. macOS 11.2.1 is namelijk ook te downloaden op andere Macs. Bovendien is het installatiebestand met 2.43GB behoorlijk groot.

Je kunt macOS 11.2.1 als volgt downloaden:

  1. Open de Systeemvoorkeuren;

  2. Klik op de knop ‘Software-updates’;

  3. Wacht tot macOS Big Sur hier verschijnt en klik op ‘Installeer nu’;

  4. Wacht tot de download is voltooid en volg de stappen op het scherm.

macOS 11.2.1 downloaden

Tijdens de installatie van macOS 11.2.1 zal je Mac opnieuw worden opgestart. Zorg er daarom voor dat je al je bestanden hebt opgeslagen en programma’s hebt afgesloten. De update rolt uit voor de onderstaande Macs:

macOS Big Sur geeft de Mac een nieuw gezicht

Met macOS Big Sur heeft Apple de Mac eindelijk weer eens in een nieuw jasje gestoken. De app-iconen zijn nu vierkant, waardoor het besturingssysteem veel wegheeft van iOS 14. Ook heeft de Mac nu een bedieningspaneel, waarmee je belangrijke instellingen snel kunt aanpassen. Meer weten? Bekijk dan onderstaande video of lees ons artikel over de belangrijkste nieuwe functies in macOS Big Sur.

macOS 11 Big Sur: Deze 6 functies gaan je Mac vernieuwen

Lees het laatste nieuws over Apple:

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen