De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

‘Mac krijgt binnenkort Schermtijd, Siri Shortcuts en iMessage-effecten’

Michel van 't Klaphek
20 april 2019, 9:43
2 min leestijd
‘Mac krijgt binnenkort Schermtijd, Siri Shortcuts en iMessage-effecten’

iOS en macOS komen dichter bij elkaar. Apple is van plan om Siri Shortcuts, Schermtijd en iMessage-effecten naar de Mac te brengen. De nieuwe functies worden met macOS 10.15 toegevoegd, dat over ruim anderhalve maand uitkomt.

Lees verder na de advertentie.

‘macOS 10.15 krijgt Siri Shortcuts, Schermtijd en meer’

Apple kondigt deze software-versie op het WWDC 2019 aan, dat van 3 tot en met 7 juni plaatsvindt en waar ook iOS 13 wordt onthuld. Dat zegt 9to5Mac op basis van anonieme bronnen die betrokken zijn bij de ontwikkeling. Achter de schermen zou Apple al twee jaar met macOS 10.15 bezig zijn, omdat het een relatief forse upgrade is.

siri shortcuts voorbeelden

Ten eerste wordt Siri Shortcuts aan de Mac toegevoegd. Deze zelfgebouwde opdrachten maken Siri een stuk slimmer en handiger door veelvoorkomende taken te automatiseren. Door bijvoorbeeld ‘Goedemorgen’ te zeggen gaat de schermhelderheid van je iPhone omhoog, zet Apple Music een afspeellijst aan en vertelt Siri welke afspraken vandaag op de planning staan. Ook de Opdrachten-app, om deze routines mee te bouwen, komt naar de Mac.

Mac wordt minder verslavend

Daarnaast brengt macOS 10.15 Schermtijd naar je computer. Deze functie werd met iOS 12 geïntroduceerd en maakt je Apple-apparaat minder verslavend. Met Schermtijd krijg je inzicht in hoe ernstig je verslaving is, en kun je er wat tegen doen. Zo gaan apps automatisch ‘op slot’ wanneer je over het dagelijkse limiet gaat.

Ook gaat Apple het makkelijker maken om Gezinsdeling op je Mac in te stellen. Het scherm voor Systeemvoorkeuren zou hiervoor compleet vernieuwd worden, zodat het meer op iOS gaat lijken. Tot slot krijgt macOS 10.15 er ook iMessage-effecten bij, waardoor je berichten kunt opfleuren met ballonnen en confetti.

Meer over Siri Shortcuts

Siri Shortcuts maken je leven simpeler, maar je moet de taken wel zelf bouwen. Laat je hiervoor inspireren met onze Siri Shortcuts voorbeelden. Geen zin om te lezen? Kijk dan onze video hieronder. Ben je helemaal nieuw in de wereld van Apples digitale hulpje? Check dan onze Siri-beginnersgids voor een goede start.

Siri Shortcuts: Zo maak je Siri slimmer en praktischer!
Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu