Eerste beelden: zo zien de Muziek en TV-apps er straks uit op de Mac
Michel van 't Klaphek

De eerste officiële screenshots van macOS 10.15 zijn opgedoken. Hierin zijn de vernieuwde Muziek en TV-apps duidelijk te zien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

macOS 10.15 screenshots laten nieuwe apps zien

Met nog een paar dagen te gaan voor de officiële onthulling komen we steeds meer te weten over macOS 10.15. Het doorgaans betrouwbare 9to5Mac heeft screenshots in handen gekregen die alvast een tipje van de sluier oplichten.  De website heeft de beelden gekregen van een bron die “betrokken” is bij de ontwikkeling en claimt dat de screenshots officieel zijn.

macos 10.15 screenshots Muziek-app

Omdat iTunes wordt opgesplitst krijgen Mac-eigenaren er straks maar liefst vier nieuwe apps bij: Muziek, Podcasts, TV en Boeken. Eerstgenoemde krijgt een menu aan de linkerkant met daarin zowel nummers en albums uit Apple Music, als je muziekbibliotheek uit iTunes. Ook vind je gekoppelde iPhones terug aan de zijkant.

Via het zoekvenster daarboven kun je in beide collecties zoeken. De afspeellijsten, albums en nummers staan in het rechter vak. De muziekspeler zelf vind je daarboven. Verder is ook het kleurgebruik anders dan in vorige versies van macOS.

Zo ziet de TV-app eruit

Ook deelt 9to5Mac beelden van de nieuwe TV-app op macOS 10.15. Dit programma krijgt hetzelfde design als Muziek maar heeft een snelmenu aan de bovenkant bestaande uit ‘Nu kijken’, ‘Films’, ‘TV Shows’, ‘Kinderen’ en ‘Bibliotheek’. Aan de linkerkant kun je verder op genre filteren of naar je laatst toegevoegde films en series gaan.

macos 10.15 screenshots TV-app

Apple TV Plus komt later dit jaar naar Nederland. Apples Netflix-concurrent zit vol met exclusieve content. Onder meer Steven Spielberg, Oprah en Jennifer Aniston gaan aan de slag voor de film- en serie-dienst. Check het Apple TV Plus-aanbod voor een compleet overzicht.

Meer over macOS 10.15

Komende maandagavond vindt om 19:00 uur de WWDC 2019 keynote plaats. Tijdens deze presentatie wordt naast iOS 13 ook een nieuwe softwareversie voor de Mac onthuld. Volgens geruchten kun je binnenkort iOS-apps op macOS draaien, je technologieverslaving aanpakken met Schermtijd en aan de slag met Siri Shortcuts.

Om alvast in de stemming te komen check je onze macOS 10.15 verwachtingen voor een overzicht van alle geruchten. Uiteraard doet iPhoned live verslag van de avond. Download onze app, schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons op Twitter.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.