De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Gerucht: Apples Mac-update van 2018 gaat macOS Mojave heten

Lars Paijmans
28 mei 2018, 15:12
2 min leestijd
Gerucht: Apples Mac-update van 2018 gaat macOS Mojave heten

Net zoals voorgaande jaren zal ook het onaangekondigde macOS 10.14 weer een bijbehorende naam krijgen. Apple heeft zojuist een aantal van deze termen vastgelegd, wat doet vermoeden dat we aankomende maandag macOS Mojave te zien krijgen.

macOS 10.14 Mojave op komst

Vlak voor de WWDC-keynote van aanstaande maandag heeft Apple in de Filipijnen vier namen vastgelegd die kans maken om de naam van macOS 10.14 te worden: Mojave, Sonoma, Venture en Sequouia.

Hoewel alle namen wederom verwijzen naar natuur, lijkt macOS Mojave de grootste kans te hebben om als winnaar uit de bus te komen. De naam Mojave werd namelijk als enige ook al vastgelegd in Cambodja, en omdat het verwijst naar een nationaal park in Californië past het mooi in het rijtje van macOS Sierra en High Sierra.

macOS 10.14 Mojave

Het zou niet de eerste keer zijn dat een Apple-aankondiging door deze documenten vlak voor de release uitlekken. Zo kwamen we een tijdje terug op soortgelijke wijze voor het eerst de term AirPods tegen en lekte de MacBook Pro met Touch Bar uit.

macOS 10.14 volgende week te zien

Op maandag 4 juni onthult Apple de naam van de update en alle bijbehorende functies tijdens WWDC 2018. Geruchten stellen dat de Mac dit jaar relatief weinig grote nieuwe functies krijgt, omdat er gefocust wordt op het brengen van meer stabiliteit. Dat moet ervoor zorgen dat de Mac minder bugs te verduren krijgt dan in 2017.

Aanstaande maandag om 19:00 uur Nederlandse tijd kun je live meekijken naar de onthulling van de nieuwe macOS-update. Diezelfde avond krijgen we ook iOS 12, watchOS 5 en mogelijk een nieuwe MacBook Air en iPad te zien. Genoeg reden dus om iPhoned die avond in de gaten te houden, bijvoorbeeld via onze gratis iPhoned-app. iPhoned doet heel de avond live verslag van alle aankondigingen, zodat je direct op de hoogte bent van alles wat Apple dit jaar voor ons in petto heeft.

Lees ook: Dit verwachten we van het nieuwe macOS op WWDC 2018

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen