De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Video: macOS 10.14 krijgt donkere modus, nieuw App Store-design en meer

Michel van 't Klaphek
3 juni 2018, 10:06
2 min leestijd
Video: macOS 10.14 krijgt donkere modus, nieuw App Store-design en meer

Eindelijk is het zo ver: macOS 10.14 krijgt een donkere modus. Ook wordt de Mac App Store van een nieuw uiterlijk voorzien en is er duidelijkheid over de naam van het besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

macOS 10.14 dark mode op komst

Dat blijkt uit gelekte screenshots en een video. De informatie werd ontdekt door Steve Troughton-Smith, een bekende Apple-ontwikkelaar die wel vaker primeurs heeft. Het materiaal is afkomstig van officiële Apple-servers. Dit zijn de belangrijkste veranderingen.

1. Integrale donkere modus

De belangrijkste toevoeging is zonder meer een vermoedelijk systeemwijde ‘dark mode’. Hierbij worden alle apps en programma’s in het donker getoond, terwijl teksten wit zijn. Gebruikers kunnen waarschijnlijk zelf kiezen welke kleurinstellingen ze willen gebruiken.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=26&v=AMjAozgeyuk

De video toont de donkere modus van Xcode, een programma voor ontwikkelaars. We denken echter dat het om een integrale donkere modus gaat, omdat rechtsonder in het scherm ‘View as: Dark Appearance’ staat. Mac-gebruikers vragen al geruime tijd om een donkere modus. Het scherm is zo namelijk minder fel, waardoor het fijner is om in de avonduren op je computer te werken.

2. Nieuw jasje voor de App Store

Ook de Mac App Store wordt van een nieuw uiterlijk voorzien. De belangrijkste toevoeging is video-voorvertoningen: hiermee kun je bekijken hoe een app eruitziet, zonder deze eerst te hoeven installeren. Hierdoor gaat de Mac App Store weer iets meer lijken op de app-winkel van iOS. Eerdere geruchten stelden al dat Apple in de toekomst naar een universele App Store wil.

3. Naam: macOS Mojave?

Op de achtergrond van de screenshots zijn zandduinen te zien. Hiermee wordt een eerder gerucht in de hand gespeeld, namelijk dat macOS 10.14 als naam ‘Mojave’ krijgt.

Lees ook: Gerucht: Apples Mac-update van 2018 gaat macOS Mojave heten

Zoals te zien is ook de achtergrond donker gekleurd. De ontwikkelaar suggereert dat gebruikers zelf kunnen aangeven vanaf welk tijdstip de donkere modus actief moet zijn. Tot slot is in het dock een Apple News-icoon te zien, herkenbaar aan de letter ‘N’. Dit programma verzamelt nieuws op basis van jouw voorkeuren. Waarschijnlijk komt deze functie echter niet in Nederland uit.

Apple presenteert macOS 10.14 maandagavond 4 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd. Uiteraard doet iPhoned live verslag. Volg ons op Twitter, download onze app of houd de website in de gaten.

Lees het laatste nieuws over macOS 10.14

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen