macOS 10.14.4 beschikbaar: breidt donkere modus nog verder uit

Erwin Vogelaar
26 maart 2019, 9:10
2 min leestijd
macOS 10.14.4 beschikbaar: breidt donkere modus nog verder uit

Apple stelt de update naar macOS 10.14.4 beschikbaar. Deze update breidt onder andere de donkere modus van Safari uit en biedt ondersteuning voor de nieuwe AirPods.

Lees verder na de advertentie.

macOS 10.14.4 beschikbaar

Naast iOS 12.2 stelt Apple ook een nieuwe versie van macOS Mojave beschikbaar. In de Verenigde Staten biedt deze update uiteraard ondersteuning voor het nieuwe Apple News Plus, maar daar hebben we in Nederland nog niets aan. Gelukkig zijn een stapeltje andere vernieuwingen voor ons wel relevant.

Zo wordt de donkere modus verder uitgebreid. Safari ondersteunt nu namelijk websites met aangepaste kleurschema’s. Schakel je de donkere modus in, dan zien sommige websites er vanaf deze update dus anders uit.

macos 10.14.4

Ook wordt de veiligheid van Safari verbeterd. Zo laat de browser een waarschuwing zien als er een onveilige webpagina wordt geladen. Ook biedt Apple betere bescherming tegen websites die jouw surfgedrag volgen.

Natuurlijk biedt deze update ook ondersteuning voor de tweede generatie AirPods. Daarnaast wordt er een rij andere kleine verbeteringen en oplossingen voor problemen doorgevoerd. Apple raadt alle Mac-gebruikers aan om de update te downloaden.

macOS Mojave 10.14.4 downloaden

macOS Mojave 10.14.4 downloaden is gemakkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is de Mac App Store openen en op het ‘Updates’-tabblad klikken. Vervolgens verschijnt de nieuwe versie van macOS vanzelf in beeld.

Als alternatief kun je naar de Systeemvoorkeuren. Daar klik je op Software-update en laat je de Mac zoeken naar de nieuwste versie. Bij het installeren zal je Mac opnieuw opstarten. Sla dus al je documenten op en sluit je programma’s voordat je begint met installeren.

Automatische macOS-updates

Wist je dat macOS Mojave ook ondersteuning biedt voor automatische updates? Schakel je deze optie in, dan hoef jij je minder zorgen te maken over updates van geïnstalleerde apps en het besturingssysteem zelf. Laat macOS Mojave automatisch updates installeren.

Lees meer over macOS Mojave

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu